2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Május 11. 08:44, csütörtök | Bulvár
Forrás: teraz.sk

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Hozzátette, hogy férjével, Markus Räikkönennel továbbra is a legjobb barátok maradnak.

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy férjével beadták a válókeresetet. Erről a TASR számol be az AFP hírügynökség jelentése alapján.

"Együtt adtuk be a válókeresetet. Hálásak vagyunk az együtt töltött 19 évért" - közölte Marin az Instagram közösségi hálózaton.

Hozzátette, hogy ő és férje, Markus Räikkönen "továbbra is a legjobb barátok maradnak". Räikkönen szintén az Instagram-fiókján jelentette be a válást. A párnak van egy közös ötéves kislánya, Marin azt mondta, hogy továbbra is "családként fognak együtt időt tölteni".

A most 37 éves Marin 2019-ben a világ legfiatalabb megválasztott női miniszterelnöke lett. Ezzel egy olyan balközép koalíciót vezetett, amelyben öt másik női pártvezető is részt vett, közülük négyen 35 év alattiak voltak.

A koronavírus-járvány idején Marin népszerűsége a csúcson volt. Hamarosan azonban a magánéletéről szóló információk kezdtek címlapokra kerülni, ami polarizálta a társadalmat. Például a kiszivárgott felvételek, amelyeken finn hírességek egy csoportjával bulizik, ártottak a hírnevének.

Áprilisban Marin Szociáldemokrata Pártja (SPD) végül harmadik lett a választásokon a konzervatív Nemzeti Koalíció és a bevándorlásellenes Finnek Pártja (PS) mögött. Marin kormánya már lemondott, de az új kormány kinevezéséig hivatalban marad.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2023. Szeptember 15. 16:41, péntek | Életmód

Hány éves korig lenne ideális abbahagyni a dohányzást?

Kétségtelen, hogy a dohányzás káros. A tudósok azonban megvizsgálták, hogy mikor ideális abbahagyni a dohányzást, és meghatározták azt az életkort.

2023. Szeptember 15. 16:40, péntek | Kzélet

A fogadóirodák szerint születhetnek meglepetések a választások során

Az összes nagy fogadóiroda szerint a Smer a választások favoritja, de a bukmékerek szerint a meglepetés máshol érhet minket.

2023. Szeptember 14. 11:38, csütörtök | Kzélet

Az infláció tovább csökken, augusztusban 8,9%-ot ért el

Az élelmiszerárak növekedési üteme ötödik hónapja lassult, augusztusban 13,6%-kal voltak drágábbak éves szinten. Az áremelkedés üteme mind a kilenc összetevő esetében mérséklődött.