2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Január 02. 16:19, szombat | Sport
Forrás: cyclingnews.com

Sagan hiányozni fog a tokiói Olimpiáról?

Sagan hiányozni fog a tokiói Olimpiáról?

Könnyen meglehet, hogy az idei, Tokiói Olimpiai Játékokról több neves biciklis is hiányozni fog.

A cyclingnews.com weboldal beszámolója szerint a japánok által megszabott rendeletek és az idei harmonogram miatt előfordulhat, hogy a kerékpársport krémje idén kimarad.

A Tour de France idei évada ugyanis július 18-án fejeződik be. Pontosan hat nappal az olimpiai játékok kezdete előtt, ami egyébként a bicajosok számára nem egy áthidalhatatlan akadály, bár nagyon megterhelő két ilyen volumenű versenyen részt venni mindössze egy hét pihenővel. A gond azonban ott kezdődik, hogy a japán szervezők minden sportoló számára kéthetes karantént rendeltek el a játékok megkezdése előtt.

„A 14 napos karantén oda vezethet, hogy a sportolóknak választaniuk kell majd a Tour de France és az Olimpiai Játékok között,” írja a weboldal.
A Belga Olimpiai Bizottság orvosa, John Bellemans szerint a „karantén nagyban megnehezíti a sportolók edzését is”. „A kötelező izolálódás egybeesik több esemény időpontjával is, elég csak a Tour de France-ra, a Wimbledonra vagy az NBA-re gondolni. Ha a nemzetközi Olimpiai Bizottságon múlna, akkor a karantén időtartam lényegesen rövidebb lenne,” nyomatékosított Bellemans.

A cyclingnews.com szerint, ha marad ez a forgatókönyv, a bicajosok túlnyomó része a Tour de France-t fogja preferálni. Az Ötkarikás játékokról így hiányozhatnak olyan nevek, mint Julian Alaphilippe, Primož Roglič, Tadej Pogačar, Peter Sagan vagy éppen Greg van Avermaet. „Ha a legjobbaknak dönteniük fog kelleni, akkor bizony sokan fognak hiányozni a játékokról,“ írja a belga Sporza web.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.