2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 21. 14:14, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

Ronaldo góllal ünnepelte meg 200. válogatottságát

Ronaldo góllal ünnepelte meg 200. válogatottságát

A párharc kezdete előtt Ronaldót dicsérték, amiért bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, ugyanis majdnem 20 évvel debütálása után 200 meccsig jutott a portugál válogatottban.

A 200. meccsét ünnepelte a portugál labdarúgó-válogatott mezében Cristiano Ronaldo Reykjavíkban, a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőn, az Izland elleni mérkőzésen. A 89. percben be is talált, és eldöntötte, hogy a portugálok továbbra is száz százalékosak a J-csoport tabellájának élén, két ponttal Szlovákia előtt.

"Győztes góllal ünnepelni a jubileumi meccset a válogatottban hihetetlen teljesítmény. Nem játszottunk jól, de a futball néha ilyen. Az izlandiak agresszív stílusban játszanak, de gólt szereztünk, és véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Nagyon boldog vagyok, mert soha nem számítasz ilyen pillanatra, hogy sikerülni fog. Rendkívüli dolog a 200. meccset játszani a válogatott mezében" – mondta a 38 éves Ronaldo az UEFA.com honlapjának.

Roberto Martinez edző is kiemelte játékosa mérföldkövét: "Szép forgatókönyv volt ez számára. Hihetetlen ünnep, a futball történelmében az első olyan játékos, aki 200 nemzetközi meccset játszott. Nagy elkötelezettséget és erőfeszítést igényel. Példa a portugáloknak és világ összes labdarúgójának."

Portugália hosszú ideig nem tudott felül kerekedni Izlandon. Végül csak Willum Thor Willumsson 81. percben történő kiállítása törte meg a jeget. Nyolc perccel később Ronaldo betalált, gólját hosszas mérlegelés után jóvá kellett hagynia a VAR-nak. A portugál kapitány 123 találatával áll a válogatottak történelmi góllövőlistájának élén. A válogatottban lejátszott 200 párharca is rekordnak számít, idén márciusban előzte meg a kuvaiti Bader Al-Mutawát (196).

"Köszönetet kell mondanom a Portugál Labdarúgó-szövetségnek, Izlandnak és minden szurkolónak a stadionban, hogy felkészítettek egy ilyen ünneplésre. Ez egy rendkívül fontos mérföldkő számomra, és nagyon sokat jelent. A kétszáz olyan gyönyörű szám, amilyet egyetlen másik játékos sem tudhat magáénak " - mondta Ronaldo, aki jelenleg a szaúd-arábiai Al Nassr klubban futballozik.

Martinez nagyon nehéznek minősítette a mérkőzést: "Úgy gondolom, Izland nagyon jól játszott, és nehéz párharcot kellett vívnunk. Szervezettek voltak, de a tizenegy szögletrúgás a meccsen a támadó szándékunkat mutatja. Örülök, hogy gólt tudtunk szerezni és végül nyerni."

Izland a második hazai mérkőzését vesztette el a selejtezőben, múlt szombaton 1:2-re kikapott Szlovákiától. Age Hareide edző azonban kiemelte a csapat teljesítményét a csoport legnagyobb favoritja ellen: "Elégedett vagyok azzal, ahogy védekeztünk. Nehéz volt Willumsson kiállítása után. Nagy nyomást gyakoroltak a végén, és gólt is szereztek. Amennyiben a játékosok továbbra is így fognak teljesíteni, akkor végül sikerülni fog nekik a továbbjutás." A csapat három ponttal, az ötödik helyen áll a J-csoport tabelláján.

Három pontja van Bosznia-Hercegovinának is, amely meglepetésre 0:2-re kikapott Luxemburgtól Zenicában. Yvandro Borges Sanches már a negyedik percben vezetéshez juttatta a vendégeket, akik Siniša Saničanin kapus durva hibáját büntették. A második félidőben a hazai Amir Hadžiahmetovič-nak volt esélye az egyenlítésre, de nem sikerült gólra váltania a büntetőt az 54. percben. A vendégek negyed órával a vége előtt Danel Sinani góljával pecsételték meg a győzelmet.

Bosznia az előző hét Luxemburg elleni találkozót megnyerte, de ezúttal nem sikerült gólt szerezniük. Faruk Hadžibegić edző vállalta a felelősséget a vereségért: "Nehéz megmagyarázni, mi történt. Három nappal ezelőtt Portugália ellen dicsértem a csapatot az első félidő után. Sok játékosunk hiányzott, kaptunk egy gyors gólt, és mindez befolyásolta a mérkőzés kimenetelét."

Edin Džeko kapitány szerint ellenfelük minden tekintetben felülmúlta őket, és megérdemelten nyert: "Luxemburg már nem az a csapat, amely ellen mindenki nyerhet, ahogy azt ők is megmutatták. A hibáinkat gólokkal büntették, és mi pedig nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Fizikailag, taktikailag és technikailag sem tudtuk őket felülmúlni. Nem volt jó meccs. A saját elemzésünkkel kell kezdenünk, és csak azután kell az ellenfélre koncentrálnunk." A diadal után a luxemburgiak a harmadik helyen állnak a tabellán, három ponttal lemaradva Szlovákiától.


Forrás: teraz.sk
Borítókép forrása: Wikimedia Commons / Hossein Zohrevand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.