2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2022. December 20. 19:24, kedd | Világ
Forrás: cas.sk

Robbanás történt a Testvériség gázvezetéknél

Robbanás történt a Testvériség gázvezetéknél

Három ember halálát követelte ma délután a Testvériség gázvezetéken történt robbanás az nyugat-oroszországi Csuvasföldön.

A hírt a helyi regionális adminisztráció vezetője, Oleg Nyikolajev jelentette be – írja a TASR az AFP és a Sky News beszámolóira hivatkozva.

"Az előzetes adatok szerint négyen dolgoztak a vezetéken. Sajnálatos módon hárman meghaltak közülük, amikor váratlanul kigyulladt a gáz. Egy ember túlélte, a sofőr sokkos állapotban van" - nyilatkozta Nyikolajev az orosz állami televíziónak.

A katari al-Dzsazíra televízió a robbanásról szóló első riportjában a csuvasföldi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy az incidensben senki sem sérült meg.

A csuvasföldi vészhelyzetek minisztériuma bejelentette, hogy a gázvezeték a tervezett karbantartás során robbant fel Kalinino falu közelében, amely Oroszország európai részén található, mintegy 650 kilométerre Moszkvától.

A Testvériség gázvezeték a szibériai Urengoj gázmezőről indul és az ukrajnai Ungvárig tart. Ez az egyik legfontosabb orosz exportra használt gázvezeték, részben Ukrajna tulajdonában és üzemeltetésében. A robbanás következtében lezárták a gázvezeték egy részét.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.