2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 29. 13:12, kedd | Sport
Forrás: blikk.hu

Rebrov, a Fradi edzője: Jobban tudunk futballozni, mint Norvégiában

Rebrov, a Fradi edzője: Jobban tudunk futballozni, mint Norvégiában

Csupán egy hét állt a ferencvárosi labdarúgók rendelkezésére, hogy kielemezzék hibáikat, miután elhalasztották a bajnokit.

Az FTC azzal tudta idén felülmúlni ellenfelét a BL- menetelés során, hogy szigorúan betartotta edzője, Szerhij Rebrov taktikai utasításait. Ennek hiányában bukták el a moldei meccset, ahol a második magyar gól után senki sem azt csinálta, amit az ukrán mester kért tőle. „Már az első mérkőzés előtt mondtam, hogy nagyon nehéz lesz, főleg Norvégiában, műfüvön, más időjárási körülmények között, ahol az ellenfél nagyon szeret játszani. Kielemeztük a meccset, nehéz visszavágóra számítunk.

Kint volt 2-0, utána 2-3, majd a végén mi is meglőttük a harmadikat. Tudjuk, hogy milyen szinten vagyunk, alaposan felkészülünk a visszavágóra” – mondta Rebrov a hétfői sajtótájékoztatóján. Nem kért halasztást a norvég bajnok, így lejátszotta a Sandefjord elleni hazai bajnokiját. Egy 6. percben kapott góllal végül 1-0-ra kikapott, így sorozatban a harmadik meccsét bukta el a bajnokságban, ahol a 4. helyre csúszott vissza Erling Moe csapata. Hat játékosát pihentette Moe edző, ugyanis a BL-selejtezőhöz képest Gregersen, Wingo, Knudtzon nem játszott, Aursens, Eikrem, Hestad csak csereként állt be.

Moe edző azt nyilatkozta: „A norvégiai 3–3 nem teszi könnyűvé a helyzetet egyik csapatnak sem abból a szempontból, hogy milyen taktikát válasszon. A különbség annyi, hogy a Ferencváros nincs gólkényszerben, míg mi igen. Ellenfelünkhöz hasonlóan három selejtezőkörön jutottunk túl. Idegenben nem kaptunk ki ebben a sorozatban, úgyhogy megvan a magabiztosságunk. Bízom a jó játékban, mivel a vesztes csapat itt már kiesik a Bajnokok Ligájából.”

Ha a számokat nézzük, a Molde csapatának hét olyan nemzetközi párharca volt, amikor a hazai meccse döntetlen lett, abból háromszor sikerült továbbjutni. Amikor az első meccsen gól is esett, és döntetlen lett a vége, akkor viszont egyszer sem. A Ferencváros 12 döntetlen nemzetközi meccset vívott eddig idegenben. Ebből tízszer sikerült kivívni a második meccsen a továbbjutást. Legutóbb a BL-ben, a Dinamo Zagreb otthonában volt egy reménykeltő 1-1, de aztán egy 0-4 a hazai visszavágón. A horvátok után a litván Suduva jött, kint 0-0, itthon 4-2-es siker, és El-csoportkör. A Fradi jobb csapat, mint a Molde, s ha olyan fegyelmezetten játszik majd, mint a korábbi három meccsen, illetve a moldei első 30 percében, van esélye a sikerre.

A nyomásnak, amiről Rebrov beszélt, pozitív irányban kell kijönnie, és akkor összejön az, ami 1995 óta nem sikerült ferencvárosi futballistának. Ott leszünk a BL csoportkörében. Rebrov szerint: „Most a legfontosabb, hogy magukban higgyenek a játékosok, én tudom, hogy milyen potenciál van bennük, szeretek velük dolgozni. Nyomás alatt vannak, hogy bejuthatnak oda, ahol még nem jártak. Emiatt sajnos az első mérkőzésen nem tudták megmutatni a legjobbjukat, de bízom benne, hogy sikerült megtalálnunk a módját annak, hogy kiadhassák ezt magukból, hiszen tudom, hogy tudunk futballozni, jobban, mint Norvégiában. Egy más meccs lesz a visszavágó.” A mérkőzést 21 órától rendezik a Groupama Arénában.

Így jutott el a Fradi idáig:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.