2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Július 03. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: TASR, facebook.com

Pozsony: Óriáskerék várja a látogatókat a Vajanský rakparton, nem mindenki örül neki

Pozsony: Óriáskerék várja a látogatókat a Vajanský rakparton, nem mindenki örül neki

A rakpartra telepített óriáskerék három hónapig, tehát a nyár folyamán és kora ősszel lesz üzemben, ennek ellenére a közvélemény két táborra szakadt.

A város szempontjából hasznos az ideiglenes építmény. A lokális turizmus fellendülését várják tőle, nem utolsó sorban a város költségvetésébe is hoz valamit az attrakció.

A városrész közleményben reagált a kritikákra. Hangsúlyozzák, hogy átmeneti attrakcióról van szó. Az üzemeltetővel megegyeztek, hogy nem fogják zavarni a helyieket hangos zenével és a belépő sem lehet indokolatlanul drága. Többen kritizálták, hogy az óriáskerék belerondít a városképbe. A városrész vezetése ezt az állítást sem tartja helyénvalónak, szerintük a z építmény beleveszik a városképbe.

A lakosság két részre szakadt. Egyik része örül az attrakciónak, a másik része pedig nem. Az óriáskerék mellett érvelők a párizsi Eiffel-tornyot hozták fel példának, amit a korabeli párizsi közvélemény nagyon sok kritikával illetett. Mások szerint viszont nem való a sétálóövezetbe egy ilyen monstrum és, ha valaki madártávlatból szeretné látni. várost, az menjen fel a Slavín emlékműhöz.

Az óriáskerék július 4. és szeptember 30. közt várja az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.