2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Június 16. 18:00, kedd | Világ
Forrás: mti

Pekingben újabb korlátozásokat vezettek be

Pekingben újabb korlátozásokat vezettek be

Tovább nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Pekingben, a kínai fővárosban ezért újabb korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének megfékezésére.

A pekingi egészségügyi bizottság kedden arról számolt be, hogy hétfőn újabb 27 helyi fertőzésből eredő beteget azonosítottak, ezzel a múlt csütörtök óta 106-ra emelkedett az új esetek száma a városban. A szomszédos Hopej tartományból négy újabb, a pekingi góchoz köthető megbetegedést jelentettek, míg egy embert a délnyugati Szecsuan tartományban diagnosztizáltak koronavírussal, azután, hogy Pekingből odarepült.

Egy hétfői döntés alapján átmenetileg nem hagyhatják el a várost olyan emberek, akiknél magasabb annak a kockázata, hogy megfertőződhettek. Ha pedig ilyen utasok az elmúlt napokban távoztak volna Pekingből, a hatóságok tájékoztatják az érintett úticélok hatóságait. Az ország több területén ismét 14 napos kötelező karantént vezettek be a Pekingből érkezők számára.

A kínai főváros közösségi személyszállító szolgáltatói, valamint a taxitársaságok ideiglenesen nem közlekednek Peking határán kívülre, a távolsági buszok közlekedését pedig szintén felfüggesztették.

A város egyes kerületeiben "háborús készültséget" vezettek be, az ott élők legfeljebb napi egy alkalommal, bevásárlás céljából hagyhatják el otthonukat, a nemrégiben újranyitott iskolákat ismét bezárták. A hatóságok nagy erőkkel folytatják az igazolt fertőzöttekkel, valamint a piaccal kapcsolatba került emberek felkutatását. Önkénteseket is bevontak, akik házról házra járva kérdezik végig a lakókat a fertőzés kockázatának felmérésére. A városban emellett piacokon, zöldség- és gyümölcsüzletekben, vendéglátóhelyeken, valamint kormányzati épületekben ellenőrzik a megfelelő óvintézkedések és fertőtlenítési eljárások betartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.