2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Május 17. 10:04, kedd | Világ
Forrás: The Washington Post

Oroszország figyelmeztette az USA-t

Oroszország figyelmeztette az USA-t

Moszkva azt üzente Washingtonnak, hogy ha rövid időn belül nem állnak le az ukránok felfegyverzésével, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

A hírt a Washington Post közölte.

Oroszország diplomáciai jegyzékeket küldött az Egyesült Államoknak és más nemzeteknek az Ukrajnának történő fegyverszállításról - erősítette meg az orosz külügyminisztérium szóvivője, aki ugyanakkor az üzenetek tartalmát nem részletezte.

"Felszólítjuk az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy hagyjanak fel Ukrajna felelőtlen militarizálásával" - idézte a lap a jegyzéket, amely azt is tartalmazza, hogy a felfegyverzés kiszámíthatatlan következményekkel jár a regionális és nemzetközi biztonságra nézve.

A jegyzék egészen pontosan úgy fogalmaz a kiszivárgott sajtóhírek szerint, hogy a "legérzékenyebb fegyverrendszerek amerikai és NATO-szállításai Ukrajnába" csak szítják a háborút. A dokumentum nem az első volt a sorban, amit a Biden-adminisztrációnak küldött Moszkva, ezt azonban nem írta alá Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy más magas rangú tisztviselő.

Címkék: Oroszország, usa

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 16:14, szombat | Világ

VIDEÓ • Kilövői ellen fordult egy orosz rakéta

Tegnap jelent meg a military-portál.cz cseh weboldalon az a videófelvétel, amelyen állítólag orosz csapatok követtek el véletlen öngyilkosságot egy meghibásodott rakéta becsapódását követően.

2022. Június 25. 12:47, szombat | Világ

Ezen a napon: június 25. • 135 éve született Karinthy Frigyes

Az író, műfordító, kritikus, újságíró és humoristaként is legendás Karinthy 135 évvel ezelőtt éppen ma, június 25-én látta meg a napvilágot. És milyen jól tette, nem igaz?

2022. Június 23. 08:42, csütörtök | Világ

New York: Kilencszáz illegális motorbiciklit zúztak porrá a városban

Nem mindennapi látványban részesülhettek azok, akik a januárban kinevezett new york-i polgármester, Eric Adams első, közbiztonságot érintő intézkedésénél jártak.

2022. Június 21. 11:58, kedd | Világ

Ukrán belügy: Az oroszok Harkivig próbálják tolni a frontvonalat

Ezt Vadym Denysenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója nyilatkozta a Reuters értesülései szerint. Nyitókép: The New York Times