2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 02. 16:33, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

Orbán: Ha Trump lenne hatalmon, nem tört volna ki a háború Ukrajnában

A háború lehetséges alakulásával kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, senki sem nyerheti meg, de nagyon veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, egyáltalán nem tört volna ki a háború Ukrajnában" – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Die Weltwoche című svájci hetilapnak, hozzátéve, hogy ha az amerikaiak újra Trumpot választanák meg elnöknek, akkor néhány héten belül valószínűleg békét sikerülnie elérnie a háborúzó feleknél. A hírről a Telex.hu beszámolója alapján a TASR riportere számolt be csütörtökön.

A miniszterelnök egy széleskörű interjúban megjegyezte egyebek mellett, hogy Magyarországot elsősorban az Európai Unió Oroszország elleni szankciói érintik, illetve Ukrajnában rengeteg magyart soroztak be a hadseregbe, akik közül több százan meghaltak a fronton.

A háború lehetséges végkimenetelével kapcsolatban Orbán azt nyilatkozta, hogy szerinte senki sem nyerheti meg, de különösen veszélyes lenne, ha Oroszország vereséggel jönne ki a konfliktusból.

"Ukrajna egy 140 millió lakosú atomhatalommal áll szemben, az egész Észak-atlanti Szövetség pedig az oroszokkal. Ezért olyan veszélyes. Olyan patthelyzet alakult ki, amely könnyen világháborúvá fajulhat" - vélekedik a magyar kormányfő, azonban szerinte a nyugat ezt a kockázatot nem tudja felismerni.

Tudniillik, hogy Orbán Viktor szoros kapcsolatot ápol Oroszországgal és Vlagyimir Putyin elnökkel.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.