2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 21. 10:19, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Nyugat-Szlovákiában akár 35 Celsius-fok is lehet a hőmérséklet

Nyugat-Szlovákiában akár 35 Celsius-fok is lehet a hőmérséklet

Hétfő délután Szlovákia nagy részén magas hőmérsékletre kell számítani.

A másodfokú figyelmeztetés az egész Pozsonyi kerületben, a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), Galántai (Galanta), Szenicei (Senica) és Szakolcai (Skalica) járásban, valamint a Nyitrai kerületben a Komáromi (Komárno), Érsekújvári (Nové Zámky) és Vágsellyei (Šaľa) járásban van érvényben.

Hétfő délután Szlovákia nagy részén magas hőmérsékletre kell számítani. Nyugaton a hőmérséklet helyenként elérheti a 35 Celsius-fokot. A Szlovák Meteorológiai Intézet (SHMÚ) első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki. Erről a honlapján tájékoztat.

A másodfokú figyelmeztetések a Pozsonyi kerület egészére, a Nagyszombati kerület Dunaszerdahelyi, Galántai, Szenicei és Szakolcai járására, valamint a Nyitrai kerület Komáromi, Érsekújvári és Vágsellyei járására érvényesek. A levegő hőmérséklete elérheti a 35 Celsius-fokot.

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a Besztercebányai kerület szinte egészére, a Trencséni és a Kassai kerület több járására, valamint a Nagyszombati és a Nyitrai kerület néhány járására. A hőmérséklet helyenként elérheti a 33-34 Celsius-fokot.

"A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi egészségre, a fizikai aktivitásra és a tűz kialakulására. Egyes embereknél nagy a valószínűsége annak, hogy a szervezet túlzott megterhelése miatt egészségkárosodást szenvednek" - jegyzik meg a meteorológusok.

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 17 óráig vannak érvényben.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.