2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Szeptember 13. 17:02, vasárnap | Sport

NFL: Ma este végre focidömping!

NFL: Ma este végre focidömping!

Február óta foci-aszály uralkodik a Földön, és nem sok hiányzott, hogy idén NFL nélkül maradjunk. A sors azonban kegyes volt hozzánk, és csütörtökön elrajtolt a idei amerikai foci szezon. Ma este pedig focidömping.

A mai mérkőzések

19:00 Baltimore Ravens - Cleveland Browns

Nagy fába vágja a fejszéjét a Browns így az első találkozón és ugyan kész az ugrásra a gárda, az első pár hétben nehéz dolguk lesz implementálni az új főedző által elvártakat. Kíváncsian várjuk, milyen lesz a felturbózott támadófallal operáló Stefanski-rendszer. A Ravens ellen jó taktika lehet a Nick Chubb vezette futójáték, hogy Kareem Huntot már ne említsük.

19:00 Philadelphia Eagles - Washington Football Team

Ezen a mérkőzésen a védőfalak dominálnak majd, úgyhogy aki szereti a védekezős, sackelős futballt, az mindenképpenn kapcsoljon erre a mérkőzésre. A Chase Young vs. Jason Peters párharc mindenkéép csemege lesz.

19:00 Miami Dolphins - New England Patriots

Először láthatjuk a New Englandet Tom Brady nélkül, fura látvány lesz így 20 év után. A két gárdánál mindenképpen kiemelnénk a secondary védekezését, a támadófalak azonban harmatgyengék. Hasonló felépítésű csapatokról van szó, de a New England még mindig favoritnak számít. Itt a lehetőség Cam Newton előtt.

19:00 Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars

A Colts új irányítója nem más, mint Phillip Rivers, és igazából ezen is múlik a mérkőzés végkimenetele. Ha a veterán irányító olyan formában kezdi meg az idei szezont, mint ahol az előzőt abbahagyta, akkor nem sok jót jósolunk az Indianapolisi alakulatnak.

19:00 Chicago Bears - Detroit Lions

A Lions pozitívabban áll az idei szezonhoz, a csapat nem lett rosszabb, Stafford még mindig kiváló irányító, a támadósor rendben van, azonban ez valószínűleg nég nem lesz elég. Persze, nem muszáj, hogy így legyen, sőt a Bears nem is a legizmosabb csapat, szóval ma este bármi megeshet.

19:00 Las Vegas Raiders - Carolina Panthers

A Panther teljesen új edzői gárdával és irányítóval ugrik neki a szezonnak, így nem éppen rózsás a helyzet. A rebuilden áteső carolinai csapat nehéz szezon elé néz, ráadásul a Raiders kezd összeállni. Amellett, hogy új, izgalmas helyszínre költöztek, a drafton és az offseasonban rendesen befoltozták a tátongó lyukakat. Nehogy meglepődjünk idén, ha véletlenül a LAS VEGAS játsza a döntőt.

19:00 New York Jets - Buffallo Bills

A Bills kemény dió lesz a fiatal Darnold számára, aki sajnos még nem tudta kibontani szárnyait. A buffaloiak secondaryje az egyik legjobb a ligában, nem beszélve arról, hogy a Jets offense közel sem mondható késznek. A másik oldalon Allennek könnyebb dolga lesz, a Bills tavaly is okozott meglepetéseket.

22:05 Los Angeles Chargers - Cincinatti Bengals

Mivel az NFL csak 3 mérkőzést tett a 22:05-ös sávba, így a Joe Burrow-fanok premier plánban követhetik az idei 1/1-es első meccsét. Ami könnyen lehet katasztrófa elnézve a Bengals támadófalát és a túloldalon játszó Bosa-Ingram szörnypárost. AJ Green visszatért, ami bizakodásra adhat okot a trigris-rajongóknak, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a Chargers cornerbackjei ligaelit szinten játszanak. A másik oldal támadóegysége sem acélos, szó se róla, de Tyrod Taylor nem ma kezdte, és a WR-elkapósor még Mike Williams hiánya mellett is szolidnak számít. Burrow-nak és a Bengalsnak nem kedvez a történelem egyébként: az utóbbi tizenkettő 1/1-es irányító nem tudta megnyerni első kezdő meccsét, legutoljára David Carrnak sikerült ez 2002-ben.

02:20 Dallas Cowboys - Los Angeles Rams

A Rams új hiperszuper stadionjában zárul az idei első NFL-vasárnap és a hazaiaknak nem lesz könnyű dolga. A Cowboys pass rush fölényben lehet a Rams támadófalával szemben, a Lawrence, Griffen, Aldon Smith trió azért elég félelmetesen néz ki, még ha persze Andrew Whitworthöt azért nem fogják tudni meglepni különösebben, de így is fölényben lehetnek a vendégek. Idén viszont a Cowboys támadófala is sebezhetőbb, csak Tyron Smith és Zack Martin maradt a pár évvel ezelőtti csodafalból. A Donald vs. Martin csörte óriási matchup lehet, bár én a Rams helyében Donaldot a túloldalon játszatnám, hogy inkább Connor Williamst és Joe Looney-t terrorizálja, mert ott még a double team ellen is fölényben lesz.

További mérkőzések

19:00-ás sáv

Green Bay Packers - Minnesota Vikings

Seattle Seahawks - Atlanta Falcons

22:25-ös sáv

Arizona Cardinals - San Francisco 49ers

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints

Monday Night Football

Pittsburgh Steelers - New York Giants

Tennessee Titans - Denver Broncos

Címkék: amerikai futball, NFL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.