2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 28. 16:03, hétfő | Bulvár

Netflix-előzetes: A chicagói 7-ek tárgylása

Netflix-előzetes: A chicagói 7-ek tárgylása

Megérkezett a Netflix idei Oscar-gyanús alkotása, a Chicagói 7-ek tárgyalása. A parádés szereposztás mellett izgalmakat és feszültséget is ígér Aaron Sorkin filmje.

Az október 16-án bemutatkozó film az Egyesült Államok egyik legfontosabb bírósági tárgyalását hozza elénk.A Social Network - A közösségi háló és az Egy becsületbeli ügy forgatókönyvírójának következő mozija arról az 1968-os, a Demokrata Párt elnökjelölő kongresszusa alkalmából tartott vietnámi háború ellenes tüntetésről szól majd, amely végül erőszakba torkollott; a tiltakozást megszervező „chicagoi heteket” – köztük Abbie Hoffmant (Sacha Baron Cohen), Jerry Rubint (Jeremy Strong), Tom Haydent (Eddie Redmayne), Bobby Seale-t (Yahya Abdul-Mateen) – később felbujtással és összeesküvéssel vádolták meg.

Amikor Aaron Sorkint kérdezték a filmről, úgy nyilatkozott, hogy mindenki számára egyértelmű lehessen: ez egy releváns film lesz. Mire az alkotás elkészült, az aktualitása a tetőfokára hágott. Az USA-ban egyre fokozódó polarizált társadalmi hangulatba tökéletesen beleillik a film, a fekete aktivisták rettegése, a rendőrség hadseregként való viselkedése, a szélsőbal közötti feszültségek mind mind olyan dolgok, amelyek hatvan év után újra aktualitást szereztek.A tény, hogy egy szó sem esett arról, hogy a Fekete Párducok egyik tagját, Fred Hamptont meggyilkolta a rendőrség a tárgyalások ideje alatt. Ezek olyan dolgok, amikre manapság is van példa: Richard Daleyt igazából kicserélhetnénk Donald Trumppal," nyilatkozta a rendező.

Az előzetes mellé ezt a plakátot is posztoljuk:

Címkék: előzetes, mozi, Netflix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.