2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Április 25. 16:40, vasárnap | Sport
Forrás: AS

Nem lesz olyan könnyű visszalépni a Szuperligától

Nem lesz olyan könnyű visszalépni a Szuperligától

Újabb fordulat következett be a Szuperliga körüli kálváriában, Perez-ék nem adják fel olyan könnyen.

A nagy dérrel-durral bejelentett európai Szuperliga alapítótagjaiból már csak a Real Madrid és a Barcelona számít annak. Florentino Perez teljes nyugalommal közölte, hogy a maradék 10 klubot is ugyanolyan szerződés köti, mint a Realt vagy a Barcát. Hiába jelentették be tehát a csapatok, hogy visszalépnek a versenytől, Perez szerint ezt nem tehetik meg. „A helyzet az, hogy a klubok nem léphetnek ki. Néhányuknak persze a nyomás hatására ezt kellett mondania, de ez a projekt, vagy valami ehhez nagyon hasonló, meg fog valósulni. És remélem, hogy a közeljövőben,” mondta Perez az AS című spanyol sportnapilapnak.

Az Európai Szuperliga létrehozását hétfőn jelentették be, az alapító között három-három olasz és spanyol és hat angol klubbal. A tervet azonban sportszakmai és magas rangú politikai körökben széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok is kritikát fogalmaztak meg a szuperligával kapcsolatban. Az első távozó a Manchester City volt, őket azonnal követte a többi angol klub: az Arsenal, a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham Hotspur.

Miután az Internazionale és az Atético Madrid is visszalépett, illetve a Juventus és az AC Milan bejelentést tett a liga jövőjének bizonytalanságáról, csupán két klub maradt hivatalosan a Szuperligában, az FC Barcelona és a Real Madrid. A szuperligának a tervek szerint 15 állandó résztvevője lenne. Perez cáfolta, hogy a JP Morgan amerikai befektetési bank kihátrált volna a projekt mögül. „Ez sem igaz, ők sem távoztak. Időt kértek, hogy reagálhassanak,” fogalmazott. Szerinte vagy létrejön a Szuperliga, vagy a klubok lehúzhatják a redőnyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.