2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Február 03. 17:12, péntek | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Nehéz helyzetben van Róbert Kaliňák

Nehéz helyzetben van Róbert Kaliňák

Róbert Kaliňák volt belügyminiszter abszurdnak tartja a korrupciós vádat.

Kaliňák ügyvédje, David Lindtner kijelentette, hogy csak az akta elolvasása után fog tanúskodni. A vádemelés elleni feljelentés határidejét ugyanakkor betartották.

Az ügyvéd megjegyezte, nehéz helyzetben vannak, mert olyasmit kell cáfolniuk, amiről úgy gondolják, hogy nem történt meg. Elmondása szerint a vád alapja a Pénzügyi Felügyelet volt vezetőjének, František Imreczének egy nyilatkozata. "Ez az egyik legerőszakosabb állásfoglalás, amit valaha olvastam" - mondta Kaliňák.

"Ugyanaz a felületes, törvénytelen, önkényes állásfoglalás, mint amilyennel már az Alkonyat-ügyben is találkoztunk. Úgy gondoltuk, hogy az Alkonyat-ügy után már nem lesz nagyobb találgatás, de itt azt kell mondanom, hogy ez már a józan ész abszolút hiánya” – jegyezte meg Lindtner.

A Smer-SD vezetője, Robert Fico a pénteki sajtótájékoztatón megismételte, hogy ez egy politikai indíttatású folyamat, amelynek célja az ellenzék képviselőinek kiiktatása. Bírálja a rendőrség eljárását, így Monika Barčáková nyomozónőt is, aki szerinte nem pártatlan. A NAKA eljárását törvénytelennek nevezte. Megdöbbentőnek tartja, hogy nem tudják a felügyelő ügyész nevét, a hatóságok nem hajlandók felfedni előttük kilétét. Még a tanúk neveit sem tudják. Szerinte az abszurd politikai vád nonszensz és kitalált, minden bizonyíték nélküli.

Kaliňák megjegyezte, hogy az ügynek megvan minden politikai folyamatra utaló tulajdonsága. Egy "ijedt" női nyomozóról beszél, csalásról, hamisításról és a bizonyítékok kitalálásáról. "Félnek az igazságtól. Mindenkit a nyakánál fogva tartanak" - mondta. Megerősítette, hogy pénteken megkapják a vádiratot.

A NAKA szerdán (február 1-jén) vesztegetés bűntettével vádolta meg Robert Kaliňák volt belügyminisztert és Jozef Brhelt. A rendőrség tájékoztatása szerint a vádlottakat azzal gyanúsítják, hogy kenőpénzt adtak Imreczének. Kaliňák törvénytelennek és értelmetlennek tartja a vádat.

Forrás: cas.sk

Címkék: Kaliňák, NAKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.