2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2023. Május 18. 12:56, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Négy gyerek 2 héten keresztül élte túl az Amazonasban, miután lezuhant a repülőjük

Négy gyerek 2 héten keresztül élte túl az Amazonasban, miután lezuhant a repülőjük

Életben találtak négy gyermeket, akik több mint két hete eltűntek egy repülőgép-szerencsétlenség következtében az Amazonas esőerdő kolumbiai részén.

Ezt Gustavo Petro kolumbiai elnök jelentette be szerdán, hozzátéve, hogy ez örömteli hír "az egész ország számára". A TASR az AFP hírügynökség jelentése alapján számol be erről.

Petro a Twitteren azt írta, hogy a gyerekeket a katonaság "fáradságos keresése" után találták meg. A kolumbiai hatóságok több mint 100 katonát küldtek kutyákkal a keresésükre.

A repülőgép, amelyen a gyerekek utaztak, május 1-jén zuhant le az Amazonas esőerdejében, három felnőtt nem élte túl a balesetet.

A mentők úgy vélik, hogy a négy gyermek - egy 11 hónapos csecsemő és 13, 9 és 4 éves testvérei - a baleset óta a dél-kolumbiai Caquetá megyében lévő dzsungelben kóboroltak.

A kolumbiai fegyveres erők arról számoltak be, hogy a keresésüket azután fokozták, hogy felfedeztek egy "rögtönzött, botokból és ágakból épített menedéket". Ez arra engedte őket következtetni, hogy túlélők vannak a dzsungelben.

A katonák hétfő és kedd folyamán felfedezték a pilóta és két felnőtt holttestét, akik a szóban forgó repülőgéppel a dzsungelből San José del Guaviare-ba, az Amazonas esőerdő kolumbiai részének egyik legnagyobb városába tartottak. A megtalált áldozatok egyike Ranoque Mucutuy, az említett négy gyermek édesanyja volt.

Három helikoptert is bevetettek a "Remény-műveletnek" nevezett mentőakcióban. Az egyikről a gyerekek nagymamájának üzenetét sugározták a dzsungelbe az őslakosok nyelvén, hogy megállásra és továbbhaladásra buzdítsák őket. Hatalmas, akár 40 méter magasra is megnövő fák, vadállatok és heves esőzések nehezítették a keresést a katonák számára.

A repülőgép lezuhanásának oka egyelőre nem ismert. A hatóságok szerint a pilóta néhány perccel azelőtt jelentett motorproblémákat, hogy a gép eltűnt a radarról. A terület, ahol lezuhant, folyón és közúton nehezen megközelíthető, ezért gyakran repülőgépeket használnak szállításra.

forrás: teraz.sk

Címkék: Amazonas, gyerekek, repülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.