2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 22. 13:57, hétfő | Rendőrségi
Forrás: NAKA / TASR

NAKA: Ľudovít Makó újra énekelt

NAKA: Ľudovít Makó újra énekelt

Ľudovít Makó, a pénzügyi igazgatóság bűnügyi osztályának volt igazgatója csütörtökön a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnél (NAKA) tanúskodott a \"Júdás\" fedőnevű akció keretein belül.

Mint azt Adrián Kucek, a vádlott rendőr Ladislav V. ügyvédje kijelentette, a tanú nyilatkozata kérdéseket és kétségeket vet fel az adott ügyben. "Szükséges emlékeztetni arra, hogy a tanú súlyos bűncselekményt követett el és jelenleg jelentős előnyöket élvez a bűnüldöző hatóságok részéről," mondta az ügyvéd.

2020 decemberében a NAKA eredetileg nyolc személy ellen emelt vádat a Júdás akción belül. Főleg korrupciós bűncselekménnyel vádolták őket. Egy személyt bizalmas információ veszélyeztetésével, zsarolással, egy további személyt pedig bűnszervezet alapításával, támogatásával és szervezésével gyanúsították. Olyan személyekről van szó, akik korábban vezető tisztségeket töltöttek be a rendőrségben, a Szlovák Információs Szolgálatban, valamint a Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalában.

A nyomozó szerint legalább nyolc bűncselekményről van szó, amelyet a tettesek hosszabb időn keresztül követhettek el. A megvádolt volt rendőrfőkapitány, Milan Lučanský († 51), 2020 december végén halt meg, miután az eperjesi börtönben öngyilkossági kisérletet követett el. Ľudovít Makót tavaly ősszel vádolták meg az "Isten malmai" akció keretén belül. Mivel elkezdett együttműködni a bűnüldöző szervekkel, később szabadon engedték.

Címkék: Ludovit Makó, NAKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.