2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Július 24. 14:37, péntek | Világ
Forrás: sme.sk

Nagy-Britannia a biztonságos országok közé sorolta Szlovákiát

Nagy-Britannia a biztonságos országok közé sorolta Szlovákiát

Nagy-Britannia a biztonságos országok közé sorolta Szlovákiát. Szlovák állampolgárok július 28-tól kéthetes karantén kötelezettsége nélkül utazhatnak Angliába.

A SME napilap szerint valószínű, hogy az intézkedés érvénybelépéséig Skócia, Wales és Észak-Írország is követi Anglia példáját.

Ivan Korčoknak, a szlovák külügyi tárca vezetőjének Wendy Morton, a brit európai ügyekért felelős miniszter tett ezzel kapcsolatot ígéretet pénteken délután. „Szlovákia a biztonságos országok listáján lesz az Egyesült Királyságba való utazás során” – hangzott el a telefonbeszélgetés során.

Korčok hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia számár Ján Mikas tiszti foorvos készített részletes elemzést a szlovák járványhelyzettel kapcsolatban. Ennek köszönhetően nyitják meg a szlovák állampolgárok előtt a szabad beutazás lehetőséget.

A minisztérium felhívja az emberek figyelmét, hogy az utazás előtt ellenőrizzek az aktuális járványhelyzetet a külügy weboldalán, ahol minden fontos információ megtalálható az utazási feltételekkel kapcsolatban.

Nagy-Britannia a következő európai országokból beutazóknak adott zöldet: Észtország, Lettország, Szlovénia.

Címkék: koronavírus, UK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.