2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Január 22. 19:42, szombat | Világ
Forrás: Nyitókép: Investment U

Moszkva rendesen nekiment a kriptovalutáknak

Moszkva rendesen nekiment a kriptovalutáknak

Háborút hirdetett Oroszország a virtuális fizetőeszközök elterjedése és használata ellen. A Kreml mindent elkövet azért, hogy a kriptovaluták térnyerése a lehető legkisebb legyen az országban.

Az Orosz Nemzeti Bank a nyilvánosságra hozott anyagában azt javasolta a helyi pénzintézeteknek, hogy a digitális pénzek termelését és alkalmazását egyaránt tiltsák meg az ügyfeleiknek. A Reuters kiemelte, hogy Oroszországban a közeljövőtől tilosak lehetnek a kriptovalutákkal folytatott üzletek, megvalósulhat a mind a vásárlásokat, mind az eladásokat célzó tranzakciók blokkolása. Emellett megtiltanák a virtuális fizetőeszközökkel kereskedő tőzsdék működését is.

Az Orosz Nemzeti Bank álláspontja szerint a digitális pénzek fenyegetést jelentenek a pénzügyi stabilitásra, az állampolgárok jólétére és Oroszország pénzügypolitikai szuverenitására, az előnyeik ugyanakkor korlátozottak és kizárólag spekulációra szolgálnak. Véleményük szerint a kriptovalutákat gyakran pénzmosásra, drogkereskedelemre vagy zsarolásokra használják. Elizaveta Danilova, a pénzintézet pénzügyi stabilizációért felelős részlegvezetője közölte ugyanakkor, hogy a virtuális fizetőeszközök birtoklását nem akarják korlátozni.

Oroszország a világ harmadik legnagyobb bitcoin-termelő országa az Amerikai Egyesült Államok és Kazahsztán után. Az Orosz Nemzeti Bank érvként hozta fel azt is, hogy a digitális pénzek termelése energiaproblémákat hoz magával. Az már a Kreml döntése lesz, hogy követi-e a felmerült javaslatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.