2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Január 02. 13:23, szombat | Kzélet
Forrás: TASR

Mostantól hét eurós órabér-bónusz jár azoknak, akik koronavírusos betegeket ápolnak

Mostantól hét eurós órabér-bónusz jár azoknak, akik koronavírusos betegeket ápolnak

Újévtől minden ledolgozott munkaóra után 7 eurós bónusz vándorol azon egészségügyi dolgozók számlájára, akik koronavírusos betegekről gondoskodnak.

Ez a plusz juttatás egészen addig lesz érvényben, amíg az adott kórházban 1000 alá nem csökken a kezelt betegek száma. Erről Igor Matovič miniszterelnök adott tájékoztatást közösségi oldalán keresztül.

A jutalékra a covidosztályon dolgozók tarthatnak csupán igényt. Ez alatt nem csak az orvosokat értjük, hanem a nővéreket, az ápolókat és a takarítókat is. A hét eurós jutalék az eddigi 0,70 eurós jutalékhoz képest hatalmas előrelépés, és természetesen senki nem vitatja, hogy az első vonalban harcolók megérdemlik a fizetéskiegészítést.

Miért? Mert most senki sem érdemli meg jobban mindennemű támogatásunkat, mint ezeknek a mostani napoknak a hősei. Naponta halnak meg kezeik alatt könnyelműségünk és önzésünknek áldozatai… és ők a totális kimerülés ellenére az egészségért és az életekért harcolnak,” tette hozzá Matovič.

A kormányfő köszönetet mondott koronavírusos betegeket kezelő osztályok dolgozóinak. Nem felejtve hozzátenni, a legtöbbet azzal segítünk nekik, ha betartjuk az összes korlátozást.

Címkék: COVID, orvosok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.