2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Április 27. 09:57, csütörtök | Helyi
Forrás: ma7.sk

Mokos Attila csillagot kapott Komáromban

Mokos Attila csillagot kapott Komáromban

A Jászai Mari-díjas színművész csillagát április 26-án, a Tatra mozi előtti sétányon leplezték le.

A Megye utcában már két kiemelkedő tehetség csillaga foglal helyet, ugyanis Ivan Reitman filmrendezőt és Kaszás Attila színművészt már korábban kitüntették eme elismeréssel. „Ma pedig az a Mokos Attila kapott csillagot, akit a Szlovák Televíziós és Filmakadémia az előző évben nyújtott kiemelkedő teljesítménye alapján A Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjjal jutalmazott. Ő Ivo Trajkov rendező Piargy című filmjének Ján Roháčaként előbb a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vehette át, majd nagy meglepetésére másodszor is szólították őt. Ugyanis Lučáno Ármin Wámbéry megformálásáért a Rastislav Boroš által rendezett Fehér lovon fekete (Čierne na bielom koni) című filmben pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat kapta meg.” – olvasható a ma7 hírportálon.

Kiss Szilvia, a Komáromi Jókai színház színművésze méltatta az ünnepelt korábbi munkásságát. „Mára nemcsak a legismertebb szlovákiai magyar filmszínész, hanem újraírta a szlovák filmtörténetet is”. – emelte ki, majd hozzátette: „Ő az a fajta színész, aki három mondatot is képes főszereppé gyúrni, ugyanakkor elbír a hátán egy egész előadást. Ezért is van talán, hogy a pályája a nagy lélegzetű főszerepek és a kis karakterek váltakozásának ritmusában épül”.

forrás: ma7.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.