2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. November 28. 15:30, vasárnap | Koronavírus
Forrás: Bloomberg

Moderna: ha szükség lesz rá, 2022 elejére elkészülhet az omikron-vakcina

Moderna: ha szükség lesz rá, 2022 elejére elkészülhet az omikron-vakcina

A cég jelenleg is vizsgálja, mennyire hatékonyak a meglévő oltások az új variánssal szemben.

„Ha teljesen új vakcinát kell kifejlesztenünk, az úgy gondolom, 2022 elejére lehet nagy mennyiségben elérhető,” mondta a BBC egyik műsorában Paul Burton, a Moderna vakcinagyártó orvosi vezetője, aki szerint fontos, hogy a következő hetekben megvizsgálják, a jelenlegi védőoltások milyen mértékben hatásosak a koronavírus omikron variánsával szemben, írja a Bloomberg.

A Moderna több száz dolgozója jelen pillanatban is azt vizsgálja, mennyire hatékony a jelenlegi vakcina az omikron mutáns esetében, de az első eredmények szerint biztos, hogy a vakcina továbbra is komoly védelmet biztosít a koronavírussal szemben. A cég közleményében továbbra is azt javasolja, hogy ne habozzunk a jelenlegi oltásokkal kapcsolatban. A nyugati országok szinte azonnal reagáltak: már néhány eset felbukkanását követően komoly beutazási korlátozások léptek érvénybe. A mutánst Dél-Afrikában fedezték fel, az első esetet jelentő orvos enyhe, de eddig alig tapasztalt tünetekről számolt be. Az érintett afrikai országok rögtön élesen bírálni kezdték a beutazási korlátozásokat, mondván, hogy a nyugati országok vakcinafelhalmozása miatt nehéz a mostani helyzet.

Címkék: Moderna, omikron, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.