2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 06. 21:20, szombat | Kzélet
Forrás: TASR

Miniszterelnök: Vissza kell térnünk a vírus elleni győztes stratégiához

Miniszterelnök: Vissza kell térnünk a vírus elleni győztes stratégiához

POZSONY, március 6. – Amíg 2020 első félévében sikerrel vettük a koronavírus okozta akadályokat, addig a második félévben ez nem sikerült. Az ok a győztes stratégia elhagyása és a könnyebb út keresése volt.

A következő hetek döntőek lehetnek. Ezt Igor Matovič kormányfő mondta a vírus kirobbanásának első évfordulója alkalmából. A miniszterelnök szerint az első félévet azért vettük sikeresen, mert együtt és becsületesen harcoltunk a vírus ellen. „Amikor októberben megérkezett a második hullám, teljesen megzavarodtunk. Azokra hallgattunk, akik a könnyebb utat, az egyszerűbb megoldásokat javasolták. Ez odáig vezetett, hogy elkezdtünk nem hinni saját magunkban,” mondta a kormányfő.

Igor Matovič ezért arra kéri az embereket, hogy térjünk vissza a türelmen alapuló győztes stratégiához, fogjunk össze és legyünk tekintettel a leggyengébbekre. Elmondása szerint a következő hetek kulcsfontosságúak lesznek. Megemlítette a környező országok helyzetét és a szlovákiai kórházak túltelítettségét. A lakosságot arra kéri, hogy vonuljanak vissza otthonaikba. „Hiszem, hogy sikeresen vesszük ezt az akadályt, és én mint az Önök miniszterelnöke mindent megteszek azért, hogy elegendő oltóanyag legyen az országban,” zárta a miniszterelnök.

Címkék: Igor Matovic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.