2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Január 08. 17:48, péntek | Kzélet
Forrás: cas.sk

Milan Lučanský († 51) volt rendőrfőkapitány temetése

Milan Lučanský († 51) volt rendőrfőkapitány temetése

Pénteken vettek végső búcsút a volt szlovák rendőrfőkapitánytól. Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány temetése pénteken 14.00-tól zajlott szülőfalujában, Csorbán (Štrba).

Fokozott biztonsági intézkedések között folyt a szertartás: a búcsúztató alatt a katolikus templomot rendőr őrjárat figyelte. A temető parkolóját elkerítették, a rendőrök csak legfeljebb 12 órás, negatív Covid-19 teszt eredménnyel rendelkező személyeket engedtek be. Mivel a család kivételt kapott, a temetésen 30 ember vehetett részt. A templomtól összesen 600 méterre eső temetőbe autókkal vonultak a gyászolók, a menetet rendőrautó vezette.

A szertartáson a család mellett részt vett Ševčík tábornok és a volt belügyminiszter, Róbert Kaliňák is. Zuzana Čaputová elnök virágot küldött, így rótta le tiszteletét. A szentmisét a belügyminisztérium püspöke vezette.

"Méltó búcsú volt, melyet nyilvánvalóan a község szervezett meg. Számomra azonban felfoghatatlan, hogy generálisként miért nem járt neki állami temetés. Amikor még én szolgáltam, az ellenzékieknek is állami temetés járt, mert bizonyos tekintetben mindegyikük nyomot hagyott. Milan pedig óriási nyomot hagyott." - mondta a temetésen Kaliňák.

Címkék: Lucansky, temetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.