2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Június 01. 20:36, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Messi két év után távozik a PSG-től

Messi két év után távozik a PSG-től

A sztárjátékost már egy jó ideje összefüggésbe hozták a Barcelonába való visszatéréssel vagy a szaúd-arábiai Al Hilal csapatához való átigazolással.

Az argentin Lionel Messi a mostani szezon után távozik a Paris Saint-Germain-től. Christophe Galtier vezetőedző csütörtökön jelentette be a friss vb-győztes távozását. A sztárjátékost már egy jó ideje összefüggésbe hozták a Barcelonába való visszatéréssel vagy a szaúd-arábiai Al Hilal csapatához való átigazolással. Két szezont töltött a PSG-nél, és két hazai bajnoki címet, illetve két Szuperkupát nyert a párizsi alakulattal.

"Az a megtiszteltetés ért, hogy a futballtörténelem legjobb játékosát edzhettem. Ez lesz az utolsó meccse a Parc des Princes-ben. Remélem, a lehető legszívesebben fogadják majd a szurkolók" - mondta Galtier az idei szezon utolsó, Clermont Foot elleni találkozója előtt tartott sajtótájékoztatón. Miután a csapat kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében Bayern München ellen (0:1, 0:2), a csatárt többször kritizálták és kifütyülték a párizsi csapat szurkolói.

A PSG Messi érkezése óta sikert ígért a Bajnokok Ligájában, ám az előző két szereplése a nyolcaddöntőben véget ért. Tavaly kikaptak a Real Madrid-tól, aki ellen az első meccs után 1:0-ra vezettek. Messi 74 meccsen 32 gólt szerzett az összes sorozatot tekintve, amihez 35 gólpasszt is adott. Decemberben, 1986 óta első bajnoki címére vezette Argentínát, februárban pedig a FIFA 2022-es év játékosának választották.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Messi, PSG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.