2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Augusztus 06. 08:21, péntek | Sport
Forrás: Daily Mail

Messi biztosan távozik Barcelonából

Messi biztosan távozik Barcelonából

Az argentin szupersztár nem egyezett meg az FC Barcelona vezetőségével, így a 34 éves csatár katalán érája a végéhez ért.

A játékos és a klub szakítása sokként érte a nemzetközi sportsajtót, az előző napokban ugyanis egyre több hír szólt arról, hogy a feleknek mégis sikerült megegyezniük. „Annak ellenére, hogy az FC Barcelona és Lionel Messi már megegyeztek az új kontraktus részleteiről, az ügylet pénzügyi és adminisztratív okokból mégsem valósulhatott meg. Az eredmény pedig az, hogy Messi nem marad Barcelonában. Mindkét fél roppantul sajnálja a kialakult helyzetet,” írja a klub hivatalos nyilatkozatában.

A brit Daily Mail napilap szerint Messi abba is belement, hogy 50%-kal csökkenjen az eddigi fizetése, amelynek keretein belül az elmúlt négy évben 496 millió euró ütötte a markát. Az új heti bér így 296,000 euróval kevesebb lett volna, mint az elmúlt években. Messi már tavaly el akarta hagyni a gárdát, de a régi-új edző, Joan Laporta érkezése maradásra bírta. „A klub nagyon hálás azért, amit a játékos értünk tett és csak a legjobbakat kívánjuk neki mind profi karrierjében, mind a magánéletében,” áll a klub nyilatkozatában.

Messi a gránátvörösök színeiben 778-szor lépett pályára, ezalatt 672 alkalommal volt eredményes és klubrekordot jelentő 34 trófeát söpört be neve mellé. Tízszer nyert La Ligát, hétszer Királyi Kupát és Szuperkupát, valamint négyszer emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.