2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Július 13. 11:30, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Melyik szlovákiai város élvezheti a legtöbb napsütést?

Szlovákia legdélebben fekvő városának jut a legtöbb napsütés az egész országban. Párkány rengeteg programmal várja látogatóit.

A Duna bal partján fekvő határváros rengeteg programlehetőséggel várja látogatóit a nyár folyamán. Dominika Blahákova, a város alpolgármestere tájékoztatta a TASR-t.

A város legfőbb attrakciója minden kétséget kizárva a termálfürdő, amely a immáron 9 medencével, csúzfákkal, Go-karttal, mini golffal várja a kikapcsolódni vágyó turistákat. A legmelegebb nyári napokon akár 10 000 látogatót is fogadni képes fürdő az idei szezonra egy új medencével bővült.


A városban biciklimegosztó rendszer is működik. A Mária Valéria Bike szolgáltatás segítségével áttekerhetünk akár a Duna túlsó partjára, Esztergomba is. Jó hír a kerékpárok kerékpárok szerelmeseinek, hogy a városon keresztül halad az EuroVelo 6 elnevezésű bicikliút is, amely végtelen sportolási lehetőséget biztosít profiknak és kisgyermekes családoknak egyaránt.

A történelmi belvárosban rengeteg kikapcsolódási lehetőség található. Kávézók, éttermek, múzeumok és galéria is várja a látogatókat.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a koronavírus terjedése ellen hozott intézkedéseket a város és a fürdő is betartja. 


A Csallóközből, de még Pozsonyból sincs túl messze Szlovákia legnaposabb és legdélebbi városa. Párkány mindenképp megér egy hétvégi kiruccanást.

Nyitókép: tripadvisor.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Május 21. 17:03, kedd | Kzélet

LAKÁSPIAC: Pozsonyban emelkednek, a régiókban csökkennek az árak

A fővárosban az új lakások árai emelkednek, a régiókban viszont éppen ellenkezőleg, csökkennek.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.