2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 29. 19:53, kedd | Rendőrségi
Forrás: ma7.sk

Megszüntették az eljárást Fico és Kaliňák ellen

Megszüntették az eljárást Fico és Kaliňák ellen

ˇMaroš Žilinka ügyvéd szerint nem bűnös Robert Fico, a Smer-SD elnöke ill. a három másik személy sem, akik az Alkony-ügy során keveredtek gyanúba. (Súmrak).

Az Ügyészség a döntését azzal indokolta, hogy a büntetőtörvénykönyv rendelkezéseinek megsértésére került sor. Az első helyettes megszüntette a négy gyanúsított elleni eljárást, valamint a bűnszövetkezet létrehozása és támogatása miatt indított büntetőeljárásról szóló határozatot - tájékoztatott ˇŽilinka.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója áprilisban indított büntetőeljárást Robert Fico volt miniszterelnök és Robert Kaliňák volt belügyminiszter (mindketten Smer-SD) ellen az Alkonyat-ügy keretében, bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának bűntette, hivatali jogkörrel való visszaélés, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok ismételt veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Az eljárásban eredetileg Norbert B. nyitrai üzletember és Tibor G. ex-rendőrfőkapitány voltak a fő gyanúsítottak.

Forrás: ma7.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.