2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. November 20. 18:16, péntek | Sport
Forrás: NBA

Meglepetés-húzások az idei NBA drafton

Meglepetés-húzások az idei NBA drafton

Nem a legjobb játékost vitték el a legelőkelőbb pozícióban az NBA idei draftján: a Minnesota Timberwolves a 19 éves Anthony Edwardsot választotta ki az 1/1-gyel.

Noha nem számít óriási meglepetésnek, sokan nem értenek egyet a Minnesota döntésével, a játékosbörze-szakértők szerinti legmagasabban jegyzett tehetsége ugyanis a Memphis 19 éves lefte, James Wiseman volt – a Timberwolves viszont a draft előtt nyílvánvalóvá tette, hogy már van egy sztár magasembere ötös posztra, Karl-Anthony Towns, így nem tervez még egyet kiválasztani.
Az első helyen így a Georgia dobóhátvédje, Anthony Edwards kelt el, aki az NCAA előző idényében 32 mérkőzésen 19.1 pontot, 5.2 lepattanót, 2.8 gólpasszt és 1.3 labdaszerzést átlagolt.

Wiseman „csúszását” köszönte szépen a hatszoros bajnok Golden State Warriors, amely a második helyen húzhatott – Steve Kerrékre ráfért egy elit left, az alakulat ugyanis az elmúlt években rendre „alacsony formációban” játszott.

A harmadik helyen a Michael Jordan tulajdonában lévő Charlotte Hornets választhatott, amely a börze egyik nagy kérdőjelére, a szintén 19 éves LaMelo Ballra „bökött rá”. A tehetséges irányító a Los Angeles Lakerst megjáró, jelenleg a New Orleans Pelicansnél szereplő Lonzo Ball öccse, s az Egyesült Államok egyik médiacelebjének, LaVar Ballnak a fia – talán nem véletlen, hogy LaMelo Ball az elmúlt években édesapjához hasonlóan a közösségi média egyik „főszereplője” volt. Ball az előző idényben Ausztráliában játszott, ahol az Illawarra Hawks csapatában 12 találkozón lépett pályára, ezeken 17 pontot, 7.4 lepattanót, 6.8 asszisztot és 1.7 labdaszerzést átlagolt.

Az 1/4-es cetlivel Patrick Williamset vitte el a Chicago Bulls, az 1/5-ön pedig Isaac Okoro kelt el, őt a Cleveland Cavaliers választotta ki. Érdekesség, hogy a Warrios a 48. helyen Nico Manniont vitte el, akinek édesapja is a GSW-nél kezdte a tengerentúli profi ligában: Pace Manniont az 1983-as drafton ugyancsak a Golden State választotta ki, ő akkor a 43. helyen kelt el.

A további sorrend:

Címkék: 2020, Draft, NBA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.