2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 15. 10:04, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Megkezdődött az Army 2023 nemzetközi haditechnikai vásár Moszkvában

Megkezdődött az Army 2023 nemzetközi haditechnikai vásár Moszkvában

Vlagyimir Putyin orosz elnök a vásár megnyitóján tartott videóbeszédében kijelentette, hogy Oroszország kész a katonai együttműködésre minden olyan állammal, amely meg akarja védeni \"nemzeti érdekeit\".

Hétfőn megkezdődött a hétnapos "Army 2023" nemzetközi haditechnikai vásár a Moszkva melletti oroszországi Patriot Park kongresszusi és kiállítási központban. A TASR hírügynökség a DPA hírügynökség jelentését vette át.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a vásár megnyitóján elmondta videóbeszédében, hogy Oroszország kész a katonai együttműködésre minden olyan állammal, amely meg akarja védeni "nemzeti érdekeit". Ennek érdekében - mondta - Oroszország a legújabb felderítő rendszereket, nagy pontosságú fegyvereket és robotikát, valamint "mindenféle és típusú modern fegyverek széles választékát" kínálja nekik.

Putyin különös figyelmet szentelt a légi drónok technológiájának. "Ez az irányzat aktívan fejlődik mind katonai, mind polgári téren" - mondta a Kreml vezetője.

Oroszország 2022 februárja óta folytat háborút Ukrajna ellen, többször is cirkálórakétákkal, rakétákkal és drónokkal bombázva annak területét. A háború magas költségei és a nemzetközi szankciók miatt az orosz gazdaság mély válságban van. Az import drágult, miközben az olaj- és gázexportból származó bevételek csökkentek.

Az első Army vásárt 2015-ben rendezték meg, most Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter nyitotta meg fehérorosz kollégájával, Viktor Khreninnel.

Az orosz állami média szerint 1500 hazai fegyvergyártó cég 28 500 terméket állít ki. Hét országból 85 külföldi cég is képviselteti magát.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint közel 60 ország erősítette meg részvételét az idei fórum különböző rendezvényein.

A Roszoboronexport, mint Oroszország legnagyobb állami tulajdonú fegyvergyártója és -értékesítője, állítólag már több mint 500 millió dollár értékű szerződést kötött egy meg nem nevezett külföldi partnerrel.

A vásár egy részét az orosz szárazföldi erők alabini gyakorlóterén és a moszkvai Kubinka katonai repülőtéren is megrendezik. A fórum augusztus 15. és 17. között a szakértők, a külföldi állami delegációk, illetve a tudományos és üzleti tevékenységet folytatók számára lesz nyitva, augusztus 18. és 20. között pedig a nagyközönség számára.

forrás: teraz.sk

Címkék: fegyver, orosz, Oroszország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.