2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Június 23. 11:30, kedd | Világ
Forrás: MTI

MÁV: Júliusban újraindul a nemzetközi vasúti közlekekedés

MÁV: Júliusban újraindul a nemzetközi vasúti közlekekedés

Jelenleg nemzetközi vonatok Magyarországról csak Ausztriába, valamint Ausztrián keresztül Németországba. Július 1-jétől azonban már több környező ország felé és felől újraindul a nemzetközi vasúti személyszállítás.

Ami a MÁV Szlovákián áthaladó nemzetközi járatait illeti, a Pozsonyt, Érsekújvárt és Párkányt is érintő Budapest-Prága szakasz teljes vonalán - a Szob-Nagymaros szakaszon történt sárlavina miatt - a nemzetközi vasútközlekedés a MÁV szerint csupán július második hetében állhat helyre. Július 1-jétől azonban Kassa és Budapest között újra teljes útvonalán haladhat a Rákóczi és a Hernád InterCity.

Az Ausztriába, illetve Németországba tartó nemzetközi távolsági személyszállítás a kihirdetett veszélyhelyzet óta sem állt le teljesen, napi 5 pár vonat közlekedik Bécsbe illetve tovább Münchenbe. Július elejétől azonban tovább bővül a kínálat: ismét 2 óránként járnak a nagysebességű vonatok Németországba és a Budapest–Bécs útvonalra is újabb járatok állnak be. Ezen járatokra pedig Győrben is felszállhatunk.

Budapest és Zágráb között napi két pár vonattal indul be újra a forgalom: Zágrábba az Agram és Gradec InterCity-k július elejétől közlekednek. Szlovéniát illetően pedig a Citadella IC áll forgalomba, amely Ljubljanán át Koperig megy.

A horvátországi, illetve szlovéniai utazásainkhoz továbbá a Regio Jet járatait is igénybe vehetjük. A Prágából induló és Pozsonyon, valamint Ljubljanán keresztül egészen Rijekáig közlekedő járataira a Regio Jet már június 9-étől árusítja a jegyeket. A járatok június 30-ától szeptember 25-éig hetente három alkalommal, kedden, pénteken és vasárnap indulnak.

A MÁV közleményében külön felhívja utasai figyelmét arra, hogy az arcmaszk viselésének szabályai egyes országokban eltérhetnek. A magyarországi szakaszokon például kormányrendeletnek megfelelően továbbra is kötelező a szájat eltakaró maszk vagy sál viselése.

Címkék: MÁV, Regio Jet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.