2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Október 15. 17:05, csütörtök | Kzélet
Forrás: SME.sk

Matovič megint nekiment a SaS-nak, szerinte Sulík butaságokat terjeszt

Matovič megint nekiment a SaS-nak, szerinte Sulík butaságokat terjeszt

Sulík viszont az elpocsékolt nyarat sajnálja.

POZSONY, október 15. – Igor Matovič miniszterelnök attól fél, hogy az SaS által terjesztett butaságok végzetes károkat okozhatnak az emberek „közös ellenség” elleni harcában. Így reagált a kormányfő a ma reggel megjelent rekordmennyiségű fertőzöttről szóló hír kapcsán. Az SaS gazdasági minisztere, Richard Sulík vasárnap idejekorán hagyta ott az ülésező válságstábot, miután kritikát fogalmazott meg a kormány által javasolt szigorítások egyes részeivel szemben. Sulík azt kifogásolta, hogy a szakértők semmilyen adattal nem álltak elő annak kapcsán, hogy hányan fertőződtek meg az egyes szegmenseken belül.

Matovič szerint sem a Sme Rodina, sem a Za ľudí, de még az Egyszerű Emberek sem örülnek a szigorításoknak. „Jelenleg azonban kiállunk amellett a járványügyi bizottság egyöntetű véleménye mellett, és nem hallgathatunk olyan sarlatánokra, akiknek a személyes java fontosabb, mint a közös érdek,” tette hozzá a kormányfő közösségi oldalán. Szerinte minden egyes koalíciós partnernek egy emberként kellene magyaráznia a szigorítások fontosságát.

„Sajnos nem ez történt. Az SaS párt ügy döntött, hogy az új szavazók elhalászása érdekében egy szerethetőbb hangnemre vált, de azzal már nem törődik, hogy ebben a nehéz és viszontagságos helyzetben mit kíván a közérdek,” írja a kormányfő. Matovič attól tart, hogy az „antimaszkos” kotlebások mellett a Sulík által összezavart emberek miatt a szigorítások egyáltalán nem hozzák meg a kívánt hatást. Sőt, szerinte ez csak ront a helyzeten, és hetek múlva kénytelenek leszünk mindent bezárni, és akkor ebből a rövid szenvedésből több hónapos bezártság alakulhat ki.

Dva rekordy: 1 929 ľudí pri 12 502 testoch, to je naďalej dramatický rast - 63% voči minulému týždňu. Toto sú foto (hn)...

Közzétette: Igor Matovic2020. október 15., csütörtök

A számok rohamosan nőnek, ezért az SaS arra kéri a lakosságot, hogy hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, fertőtlenítsen és tartsa be a két méteres szociális távolságot. Emellett nyomatékosan felszólítja a lakosságot, hogy ne vegyenek részt családi eseményeken, esküvőkön és egyéb hasonló akciókon, valamint tartsák be a hat fős maximális számot.

„Sajnálom, hogy a miniszterelnök figyelmen kívül hagyta a javaslatom, miszerint a nyár folyamán csak azokat engedtük volna be az országba, aki érvényes és negatív COVID-19 tesztet végeznek el a határokon, ingázók vagy teherautósofőrként dolgoznak,” mondta Sulík.

Címkék: Igor Matovič, sulík

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.