2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Május 11. 21:35, szerda | Kzélet
Forrás: cas.sk

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Igor Matovič pénzügyminiszter egyelőre nem fizette be azt a 250 euróra rúgó büntetést, amelyet a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal a járványügyi rendeletek megszegéséért rótt ki rá.

A politikus fellebbezni óhajt a döntés ellen. Ezt maga a tárcavezető jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. “Nem, nem fizettem be a büntetést, mert el sem olvastam még rendesen az iratot. Azt azonban tudom, hogy valami jött postaládába. Abban az állt, hogy 14 vagy 30 (nem emlékszem pontosan) napon belül lehet fellebbezést beadni az ügyben, én pedig élni is fogok vele. Hallani akarom, mi indokolta a büntetést,” reagált a miniszter. Elmondta, a dokumentum hatalmas, ő pedig figyelmesen el akarja olvasni az egészet. A fellebbezést ettől függetlenül beadta volna.

“Azt is megkérdezem továbbá, hogy Robert Fico és társai mekkora büntetésben részesültek, amikor több alkalommal is nyilvánosan szegték meg a szabályokat,” tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:52, hétfő | Kzélet

Továbbra is három hónap késést tolerálnak a műszaki és emissziós ellenőrzéseknél

Érvényben marad az eddigi, három hónapos haladék a gépkocsik műszaki és emissziós vizsgálatát illetően. (STK)

2022. Május 13. 23:55, péntek | Kzélet

Komoly pénzösszeggel motiválná az állam a tanulmányait itthon folytató érettségizőket

Az ÚjSzó cikke szerint az Oktatási tárca egy 9000 eurós motivációval marasztalná a végzős diákokat. Nem kell azonban túlságosan felkapni a fejünket, nem mindenkinek jár a szép kis summa.

2022. Május 08. 10:07, vasárnap | Kzélet

Ma minden zárva

Még 2017-ben fogadták el az államünnepekre és az egyéb ünnepekre vonatkozó boltzárat. Ennek értelmében ma, azaz május 8-án is szinte minden zárva tart.

2022. Május 06. 13:00, péntek | Kzélet

Érkezik a 13. havi nyugdíj

A teljes összeg kiküldésére júliusban kerül sor. A kormány célja, hogy valamelyest enyhítse a magas infláció okozta emelkedő megélhetési költségek terhét.