2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Január 11. 17:24, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Matovič: Jövő héttől indul az állandó és masszív tesztelés

Matovič: Jövő héttől indul az állandó és masszív tesztelés

Hétfő reggel tárgyalt a kormány a jelenlegi járványügyi helyzetről. A kormányfő és a miniszterek pillanatokkal ezelőtt álltak ki a kamerák elé.

Marek Krajčí szerint kritikus a helyzet, a kórházakban jelenleg 3292 beteget ápolnak. Elmondása szerint a lockdown nem segített, mert az emberek felelősségtudata nem volt megfelelő, nem beszélve a koronavírus új mutációjának gyors terjedéséről. „Ha nem csinálunk gyorsan valamit, a helyzet tragikusra fordulhat,” tette hozzá a miniszter.
Matovič szerint sem elegendő a jelenlegi lockdown. Ma sem hagyta ki azonban a kötelező kritikát Richard Sulík miniszter számlájára, akire azért orrolt meg, mert az nem teljesítette kötelességét, amikor az antigénes tesztelések kérdéséről volt szó. A kormányfő szerint az egyetlen megoldás az Országos Tesztelés.

Legkésőbb jövő hétvégétől masszív országos tesztelésbe kezdünk, első körben minden járás részvételével, később pedig az egyes régiók járványügyi adataihoz mérten. A tesztelés egészen addig zajlik majd, amíg a számok nem lesznek megfelelőek. Ez azt jelenti, hogy ott, ahol a fertőzöttségi arány eléri a 0,5%-ot, ott minden hétvégén tesztelésnek vetik alá az egész lakosságot.

Állítólag az önkormányzatok nyitottak az állandó tesztelésre, de elvárják az állam és a kormány teljeskörű segítségét.

Címkék: krajci, matovic, tesztelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.