2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Július 22. 18:17, szerda | Helyi
Forrás: Info Csallóköz

Matovič a diplomamunkája körüli problémákat magyarázta

Matovič a diplomamunkája körüli problémákat magyarázta

A kormányfőről múlt héten derült ki, hogy ő is másolta a diplomamunkáját és beállt a plagizátor politikusok meglepően hosszú sorába. A miniszterelnök állítása szerint nem készakarva plagizált.

A kormányfő nem volt hajlandó engedélyt adni diplomamunkája nyilvánosságra hozására, de a hazugságvizsgálót vállalná.

A kormányfő elsősorban támadást intézett a Denník N ellen, amely szerinte készakarva akkor hozta nyilvánosságra a témával foglalkozó cikkét, amikor ő repülőgépen ült és nem tudott reagálni a vádakra. Szerinte a Denník N-nek elnézést kellett volna kérnie, hogy pont egy kulcsfontosságú csúcstalálkozó előtt gyengítették az autoritását Európa vezetői előtt. Benedikovičovát a kormányfő diplomamunkájával foglalkozó cikk szerzőjét hazugsággal vádolta meg. Egy kommunikációs hiba miatt a cikkben azt írta, hogy a miniszterelnök elutasította a válaszadást, amit később javított, de Matovič szerint nem volt elég láthatóan feltüntetve a helyreigazítás.

A kormányfő szerint évek óta ugyanazt mondja a diplomamunkájáról. A sajtótájékoztató nagy része az újságírók elleni válogatott támadásokról szólt. Szerinte ez az egész témát már nyolc éve lezárta és azt kérdezte, hogy mi ezen az egészen olyan bombasztikus felfedezés. Akkor is leírták, hogy a munkában alig néhány oldal az ő munkája.

A miniszterelnök állítása szerint nem tudta, hogy plagizált, ha tudta volna, akkor biztos nem támadta volna Andrej Dankot. Azt hitte, hogy az ő munkájával minden a legnagyobb rendben van.

Állítása szerint kitalálhatna akármennyi kifogást, de nem teszi, vállalja a teljes felelősséget a munkájáért és sosem gondolta volna, hogy az, akinek odaadta, legépelni a munkát, rosszul fogja megjelölni az idézeteket.

Védelmére azt is felhozta, hogy soha nem dicsekedett a titulusával, mert nem volt kibékülve vele. Nem is használja.

Szerinte a dolgok nem minden esetben vannak úgy, ahogy az első pillantásra tűnhet és az ő lelkiismerete tiszta. Nem fenyegette meg a koalíciós partnereit, mindenki szabadon szavazhat majd. Ha nem kapja meg a bizalmat, akkor kivonul a politikából. Ezután még hosszú önfényezés keretén belük összegezte eddigi kormánybeli tevékenységét. Többször is elismételte, hogy a koalíciós képviselők leválthatják őt, hozzátette, hogy, ha tudta volna, hogy gond van a munkájával, akkor úgy eltünteti, hogy soha nem találják meg az újságírók.

A kormányfő később a diplomamunkájával foglalkozó cikk írójára a hangját is felemelte és újfent hazugnak nevezte.

Igor Matovič elődeihez meglepően hasonló retorikát alkalmazott, támadta az újságírókat. A Denník N-t azzal vádolta, hogy a Progresszív Szlovákia szekerét tolja. A cikket készakarva akkor jelentették meg, amikor elutazott, mert károkat akartak okozni Szlovákiának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.