2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Július 07. 15:00, kedd | Rendőrségi
Forrás: tasr

Másfél tonna, Mexikóból csempészett drogot fülelt le a vámhatóság

Másfél tonna, Mexikóból csempészett drogot fülelt le a vámhatóság

Másfél tonna drogot foglalt le a nyitrai vámhatóság. A Mexikóból becsempészett, elrejtett kábítószert speciálisan kiképzett kutya segítségével találták meg május végén.

Ez minden idők egyik legnagyobb drogfogása az országban. Az ügyet vizsgálja a rendőrség - mondta Ivana Skokanová, a központi adó- és vámhivatal szóvivője.

Két fém üzemanyagtartályt ellenőriztek a vámosok. „A szállítás jól ismert útvonalon zajlott Mexikóból. Az árut tranziton szállították Mexikóból egy horvát kikötőn keresztül Szlovákiába, ahonnan az Európai Unió egész területére vitték volna tovább" - mondta Skokanová. A hatóság eljárást indított.

A vámellenőrzés során több műszaki eszközt is használtak, köztük egy mobil szkennerkészüléket és egy darut a nagyméretű rakományok mozgatásához. Hutch, a speciálisan kiképzett kutya és vezetője akadt rá a gyanús tartályra. „A fémtartályban illegálisan szállítottak árut találtak az ellenőrzés során" - erősítette meg Skokanová.

A vámosok lyukakat fúrtak a tartály aljába, ahol nagy mennyiségű fehér kristályos anyagot találtak. Az első elemzés szerint metamfetaminról van szó. Az anyag értéke 300 millió euró, adagokra csomagolva becslések szerint 2 milliárd euróért értékesíthető a feketepiacon. A vámosok átadták az ügyet a rendőrségnek, akik a tűzoltók segítségét kérték a fémtartályok szétvágásához. A tartályokban talált anyagot a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója vette át további vizsgálat céljából.

Címkék: drog, NAKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.