2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2021. Október 28. 22:20, csütörtök | Világ
Forrás: The Verge / HVG

Már tudjuk, mi lett a facebook új neve

Már tudjuk, mi lett a facebook új neve

No, nem a szociális háló, hanem az azt működtető vállalat változtatott nevet. Zuckerberg csütörtök este jelentette be a hírt, miszerint mostantól a cég a META névre hallgat.

A történelmi lépést beárnyékolja az utóbbi időben kiderült botrányok sorozata, de a vezérigazgató megpróbált pozitív szellemben nyilatkozni. „Mi építjük a kapcsolódás technológiáját, melynek középpontjába együttes erővel végre az embereket helyezhetjük. És együtt megnyithatjuk az utat egy sokkal nagyobb tartalomgyártói piac előtt,” mondta Mark Zuckerberg a Facebook Connect eseményen egy kissé talán patetikus mondatokkal, miért is tartja indokoltnak a Facebook, mint cég átnevezését. Logikusabb indoknak hangzik, hogy a Facebook márkanév csupán egyetlen termékhez köthető, a portfólió pedig egyre csak bővül. „De idővel, remélem, egy metaverzumot működtető cégként tekintenek majd ránk,” folytatta Zuckerberg.

Az ezután Meta néven működő Facebook alapítója ezzal arra a nagyszabású tervre utalt, hogy a közösségi térből helyett/mellett egy „élő-lélegző” világot kívánnak építeni a virtuális valóságban. Ehhez a feladathoz első körben tízezer új európai alkalmazottat vett fel a vállalat. A cég már meg is vette a meta.com domaint, ezzel is utalva zuckerbergék legfontosabb projektjére. Maga a rebranding akár jól is elsülhet, a facebook ugyanis komoly lejtmenetben van az utóbbi időben kiderült botrányok miatt.

Elsősorban arról a kiszivárgott dokumentumról van szó, amely szerint a közösségi oldal nem tesz meg mindent a szélsőjobb üzenetek terjesztése ellen. Korábban a vállalat egy volt alkalmazottja, Frances Haugen azzal állt elő, hogy bár a közösségi oldal pontosan tudja, hogy az Instagram mennyire toxikus, mégsem tett semmit. Haugen később névvel és arccal is vállalta, hogy elmondja: szerinte a közösségi oldal a felhasználók biztonsága helyett inkább a pénzt választja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.