2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. December 15. 00:15, szerda | Világ
Forrás: cas.sk / Times Union

Málta lett az első európai ország, ahol legálisan termeszthetünk otthon marihuánát

Málta lett az első európai ország, ahol legálisan termeszthetünk otthon marihuánát

Továbbra is tilos azonban a marihuána nyilvános helyeken való fogyasztása, valamint a dílereket is szigorúbban fogják büntetni.

Málta lett az első olyan európai ország, ahol engedélyezik a marihuána otthoni termesztését orvosi és rekreáció céljából. Az új törvénymódosításból az is kiderült, hogy legfeljebb négy ilyen növényt és maximum hét gramm szárított verziót tarthatunk magunknál. A hírről az AFP hírügynökség adott tájékoztatást. A 36 igen és 27 nem szavazatot szerzett törvény emellett lehetővé teszi olyan, legfeljebb 500 tagú polgári társulások megalakítását, amelyek termeszthetik a növényt nagyobb mennyiségben is, de ismét csak saját célokra. Enyhítettek továbbá a büntetésen azok esetében, akiknél valamivel több, mint a megengedett mennyiséget találják.

Továbbra is tilos a marihuánát közterületeken, nyilvános helyeken és gyermekek közelségében fogyasztani, ilyen esetben 235, ill. 300-500 eurós büntetésre számíthat a szabályszegő. A miniszterelnök azzal indokolta a marihuána legalizálását elősegítő javaslat támogatását, hogy ezzel hosszútávon az emberek egészségét védik. Amennyiben saját termesztésű szereket fogyasztanak, nem fognak akarni hozzájutni a feketepiacon terített, kétes eredetű fűfajtákhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.