2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 07. 18:56, szombat | Helyi
Forrás: SziaKomárom.sk

Magyarország Tortája: Ismét Dél-Komárom lehet a győztes

Magyarország Tortája: Ismét Dél-Komárom lehet a győztes

A Jánoska Cukrászda mestere Sztaracsek Ádám ezúttal cukormentes kompozíciókkal nevezett be a versenybe. Az eredményhirdetésre júniusban kerül sor. A cikk a SziaKomárom.sk-n jelent meg.

A fiatal cukrász már számos hasonló megmérettetésen van túl. 2018-ban a Komáromi kisleány fantázia nevű édességével hozta Komáromba az “országtorta” címet, ugyanebben az évben Hunyadi gesztenyés fagylaltja közönségdíjas lett az Év Fagylaltja versenyen, a ribizlis-málnás csokisorbete pedig a kézműves kategóriában került a harmadik helyre anno. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy tavaly szintén Ádám fagyija, az Aranymangó lett a régió legjobb fagylaltja, látszik, hogy a dél-komáromi cukrász megkerülhetetlen figurája a magyarországi édes életnek.

A Magyar Cukrász Ipartestület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által közösen kiírt idei versenyre 17 alkotással neveztek be a cukrászok. Az április 28-i elődöntő alkalmával kialakult mezőnyben Sztaracsek Ádám két tortával, a Csokoládé királyfival és a Kék Duna keringővel szerepel.

A Magyarország Cukormentes Tortáján induló alkotások egyike sem tartalmaz természetesen cukrot, helyette olyan unikális hozzávalók vannak az édességekben, mint ánizs, füstölt pirospaprika, zöldbanán-, csicseriborsó- és kamut liszt, vagy épp balzsamecet.

A verseny győztesét a következő hónapban választja ki a zsűri. Kóstolni, csakúgy, mint Magyarország tortáját, augusztus 20-tól lehet majd, mikor is az ország számos cukrászdája árusítja a finomságokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 18. 19:33, csütörtök | Helyi

Jégpályák Éjszakája Komáromban

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016 óta minden év januárjában rendezi meg a Bayer Construct Jégpályák Éjszakáját.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.