2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 23. 15:17, hétfő | Sport
Forrás: hungarytoday.hu

Magyarország negyeddöntős a kézilabda-világbajnokságon

Magyarország negyeddöntős a kézilabda-világbajnokságon

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták. Ma este az is kiderül, hogy a szerdai nyolcaddöntőben Dánival vagy Egyiptommal találkoznak-e.

Eldőlt a magyar csapat továbbjutása a nyolc közé, miután a társrendező Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát a középdöntő II-es csoportjának utolsó mérkőzésén vasárnap este Göteborgban.

Mikler Roland magyar kapus azt mondta, hogy ha nem sikerült volna a nyolcaddöntőbe való továbbjutás – ami egyben olimpiai selejtezőtornán való részvételt is jelenti – akkor visszavonult volna a magyar férfi kézilabda-válogatottól.
„Eldőlt, hogy nem a mai volt az utolsó válogatott meccsem, mert sok minden eldőlt volna, ha nem tudtuk volna folytatni ezt a világbajnokságot” – mondta a kapitány vasárnap este az M4 sportnak.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) olimpiai kvalifikációs tornáira 2024. március 11. és 17. között kerül sor, mindhárom helyszínen négy-négy csapat részvételével, az első két helyezett kvalifikálja magát a jövő nyári, párizsi ötkarikás játékokra. Magyarország legutóbb a 2012-es londoni olimpián szerepelt, ahol negyedik lett. Az a mérkőzés rendkívül szoros volt, Izland az utolsó percekig vezetett, de a magyar csapat csodával határos módon meg tudta fordítani a meccset.

A magyar csapat vasárnap az elődöntő utolsó fordulójában a Zöld-foki-szigetekkel játszott, és 42-30-ra nyert. „Kicsit könnyebb volt a dolgunk, szorosabb játékra számítottam. Nagyon jól kezdtünk, jó védekezéssel, így sikerült távol tartani a Zöld-foki-szigeteki játékosokat a kapunktól, és ezt a játékrész hátralévő részében is megtettük.” – mondta a meccs után José María Rodríguez Vaquero, a magyar szövetségi kapitány.

forrás: hungarytoday.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.