2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Március 22. 17:36, hétfő | Sport
Forrás: NSO / Nyitókép: Török Attila

Magyar válogatott: Ha Levandowskit kordában tudjuk tartani, győzhetünk

Magyar válogatott: Ha Levandowskit kordában tudjuk tartani, győzhetünk

Csütörtökön rajtol a világbajnoki selejtező-kör, amelynek első körében a Nemzeti Tizenegy a lengyel válogatottat fogadja a Puskás Arénában. A NSO Lovrencsics Gergőt és Lang Ádámot kérdezte a találkozóról.

Mivel a Nemzeti Sport Online TV két védővel beszélgetett a hétfői sajtónapon, így a téma gyorsan a defenzíva fontosságára esett. A két védekező játékos külön figyelemmel készül a Robert Levandowskit „elimináló” taktikákra, hiszen szerintük ez lesz a kulcs a győzelemhez. „Ki lesz elemezve a játéka, milyen speciális mozgásokat végez, de nekem az a véleményem, hogy ő olyan intelligenciájú játékos, hogy az adott mérkőzésen az adott szituációkra reagál. Nekünk pedig arra kell válaszlépést adni. Jó kooperációban kordában kell őt tartani, valakinek mindig nyomást kell rá helyeznie. Ott kell mellette lenni, mert egy apró mozdulat, egy kis terület is elég neki, hogy betaláljon, és mi ezt szeretnénk elkerülni,” magyarázta Lang Ádám.

A Cipruson focizó játékos szerint az őszi teljesítményükre nyugodtan lehet építeni, hiszen a magyar válogatott nem mutatott rossz formát az előző időszakban. Lang szerint nem elégedhetnek meg ennyivel, de az átállás, pontosabban az őszi formára való építés csakis fejben dől el. „Mentálisan kell készen lennünk. Nyilván tudjuk, hogy a lengyelek erősek, de megmutattuk a közelmúltban, hogy képesek vagyunk ilyen csapatok ellen is kiélezett, ki-ki meccset játszani. Hogy mi lesz a meccs végkimenetele, azt az aktuális napi forma és a pályán hozott döntések fogják meghatározni. Mindenki nagyon várja a meccset, amelyen olyan eredményt szeretnénk elérni, ami bizakodásra ad okot a folytatásra.”

Lovrencsics Gergő testközelből ismeri a lengyel futballt, hiszen évekig a lengyel Lech Poznan játékosa volt. „Szép emlékek jutnak eszembe arról az időszakról. Nagyon szép sikereket értünk el: bajnokságot nyertünk, Európa-liga-csoportkörbe jutottunk. Nekem is jól ment a játék, gólokat, gólpasszokat értem el. Nagyon jó volt kint lenni,” mondta a jobbhátvéd, aki ezt is elárulta, hogy miután a lengyel felesége elsősorban neki drukkol, így ezúttal a magyar válogatottnak fog drukkolni.

Arról is beszélt, hogy bár Paulo Sousa most irányítja először tétmeccsen a lengyel válogatottat, Marco Rossi jól ismeri őt, illetve hogy játszatta a korábbi csapatait, így minden variációra fel lesznek készülve. Hozzátette, „a lengyel válogatott azért ezeknél a csaptoknál erősebb, és van egy Robert Lewandowskijuk, aki élete formájában játszik, jelenleg a világ egyik legjobb futballistája.”

A Ferencváros labdarúgója azt is elmondta, hétfőn lett teljes a keret, miután most érkeztek meg a légiósok. Így eddig inkább a kis területen történő, dinamikus játékot gyakorolták, mostantól kerül előtérbe a taktika, írja a Nemzeti Sport.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)

Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: MAGYARORSZÁG–Lengyelország
20.45: Anglia–San Marino
20.45: Andorra–Albánia

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00: Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45: Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00: Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.