2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 27. 09:02, péntek | Világ
Forrás: euronews.com

Machetével támadt papokra egy marokkói férfi Spanyolországban

Machetével támadt papokra egy marokkói férfi Spanyolországban

Egy áldozat meghalt és többen megsérültek a dél-spanyolországi templomok elleni támadás során. A spanyol hatóságok vizsgálják az esetleges terrorista támadást.

A férfi szerda este 8 óra után két különböző templomban – a San Isidro-ban és a Nuestra Senora de La Palmában – támadt meg papokat Algeciras központjában – jelentette a város szóvivője. A gyanúsított nevét és állampolgárságát egyelőre nem közölték. A helyi média, köztük az El Pais újság azt állítja, hogy a tettes egy 25 éves marokkói ember. A madridi Legfelsőbb Bíróság egyik forrása szerint az esetet terrorizmusként vizsgálják.

A meggyilkolt férfi Diego Valencia, a Nuestra Senora de La Palma templom sekrestyése volt, míg Antonio Rodriguez a San Isidro plébániatemplom papja a sérültek között van, és állapota válságos – közölte Algeciras szóvivője. A rendőrség állítása szerint a támadó először a San Isidro templomba lépett be, és megtámadta a 74 éves Rodriguezt, aki éppen Eucharisztiát ünnepelt. A gyanúsított ezután bement a Nuestra Senora de La Palma templomba, ahol megrongálta az ingatlant, majd megtámadta Valenciát, aki bár elmenekült a templomból, de támadó üldözőbe vette és végül megölte. – áll a rendőrség közleményében.

A Nuestra Senora de La Palma plébánosa, Juan Jose Marina a SER műsorszolgáltatónak elmondta, hogy a mise befejezése után a gyanúsított egyenesen Valencia után ment, ami arra utal, hogy az elkövető úgy gondolta, hogy ő a pap.

Jose Ignacio Landaluce, Algeciras polgármestere gyásznapot hirdetett a városban csütörtökre, délben pedig tüntetést a Nuestra Senora de La Palma templom előtt. Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét a szörnyű támadás áldozatainak.

forrás: euronews.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.