2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 25. 15:14, szerda | Sport
Forrás: nemzetisport.hu

Ma este 18:00-tól játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott

Ma este 18:00-tól játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott

A svéd-lengyel közös rendezésű kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében Dánia lesz Magyarország ellenfele. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti. Íme a mérkőzést megelőző nyilatkozatok.

Az előzetes hivatalos program szerint 20:30-kor kezdődött volna a meccs és a svédek játszottak volna a koraesti időpontban, de rendezőországként joguk volt cserét kérvényezni, így a magyar csapat kapta a korábbi időpontot. A Dánia – Magyarország párosítás győztese a gdanski elődöntőben a Norvégia – Spanyolország mérkőzés nyertesével küzdhet majd meg. Az mai mérkőzést megelőzően a Nemzeti Sport mikrofonjának többen is nyilatkoztak:

Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) szakmai alelnöke

„A hivatalosan kitűzött célt elértük, kijutottunk az olimpiai selejtezőtornára, és mivel a mérlegnek ezt az oldalát tartom fontosabbnak, elégedett lehetek ezzel a világbajnoksággal. Ez nem jelenti azt, hogy a svédektől és a portugáloktól elszenvedett nagy gólkülönbségű vereség ne érintett volna engem is fájdalmasan, de nem mi vagyunk az elsők és az egyetlenek, akik nem bírnak a házigazdával, sőt, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek legalább olyan nehéz lesz ellenük. Tisztában vagyunk a képességeinkkel és a lehetőségeinkkel, tudjuk hova rangsorolni magunkat.”

„Brazília ellen hatvan percen át jól kézilabdáztunk, azzal együtt is, hogy mérkőzés közben olykor hullámzott a játék, ami a sportág sajátossága, láthatjuk, hogy kevés kivétellel másokkal is megesik. Nekem sokkal fontosabb volt, hogy kézben tartottuk a meccset és győztünk. Az utolsó középdöntős találkozón pedig az tetszett, hogy még a hatodik mérkőzésünkön is nagy iramot tudtunk diktálni, amit a gyors labdafelhozatal is mutatott, a gólunk előtt sokszor nem is tudott teljesen visszaállni a védőfaluk, ezt a tempót pedig hatvan percen át tudtuk tartani.”

Ligetvári Patrik, magyar válogatott kézilabdázó

„Chema már a továbbjutás után hangsúlyozta, öt percet ünnepelhetünk, utána koncentráljunk a negyeddöntőre, ez életünk lehetősége. Előnyünkre is válhat, hogy több időnk volt pihenni. Azonban óvatosan bánnék ezzel, mert elég megnézni, a dánok keretében hány világsztár található. Többjük hétről hétre a Bundesligában már hozzászokhatott az erőltetett menethez, így szerintem fölösleges arra számítani, hogy az egy nappal kevesebb felkészülési idő komolyabb hátrányt jelenthet nekik. Inkább a saját feladatunkkal foglalkozunk.”

„Olyan érzésünk van, mintha Las Vegasban megnyertük volna a jackpotot, de a tulajdonos azt mondja, hogy még játsszunk egy kicsit a ház pénzével. Szerintem szerdán is tudunk felszabadultan játszani, mint a korábbi, dánok elleni mérkőzéseken, amikor szintén kevesen számítottak arra, hogy legyőzhetjük őket vagy éppen pontot szerezhetünk. Így kell hozzáállnunk most is, nincs vesztenivalónk, viszont nagy sikert érhetünk el.”

Székely Márton, magyar válogatott kézilabdázó

„Minden plusz pihenőnek örülünk, mindenkinek jól esik. Ma délelőtt már volt egy videoelemzésünk, készülünk a dánokra. Azzal, hogy új helyszínen, új ellenfelekkel találkozunk, akik a kézilabdázás krémjét jelentik, tényleg olyan, mintha új torna kezdődne. Nem azt mondom, hogy innentől örömjáték következik, inkább hogy teher nélkül, felszabadultan léphetünk pályára. Biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent belead majd, és szeretnénk meglepetést okozni. Garantálni tudom, hogy a legvégéig küzdeni fogunk.”

forrás: nemzetisport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.