2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2022. November 10. 20:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség

Londonba is elvittük a Csallóköz élményeit

Londonba is elvittük a Csallóköz élményeit

A világ egyik legrangosabb idegenforgalmi kiállításán mutatkozott be a Csallóköz az elmúlt napokban.

SAJTÓHÍR

A londoni World Travel Market piacvezető szakmai vásárra a világ minden tájáról érkeznek idegenforgalmi szakemberek és a média képviselői.

Idén november 7. és 9. között került sor a színvonalas eseményre, amelynek a londoni ExCel kiállítási központ adott otthont. A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség első ízben vett részt a kiállításon. Szlovákia idegenforgalmi ügynöksége a Slovakia Travel standján a legjelentősebb szlovákiai idegenforgalmi szereplőkkel közösen mutattuk be régiónk kínálatát az érdeklődő buyereknek és vendégeknek.

Meggyőződésünk, hogy a világ bármely részéről érkező turistáknak is tudunk olyat mutatni a Csallóközben, ami felkelti érdeklődésüket. Erre ideális fórum ez a londoni kiállítás, hiszen a sűrű légi összeköttetés a szigetország és Pozsony, valamint Bécs között elérhető közelségbe hozza régiónkat nem csak az Egyesült Királyság, hanem az egész világ számára. Ajánlatunk felkeltette az angol érdeklődők mellett izraeli, ománi, guatemalai és horvát látogatók figyelmét is. Wellness lehetőségeink pedig a szaudi befektetési és idegenforgalmi minisztérium képviselőinek figyelmét keltették fel” – fogalmazott Somogyi Gábor az idegenforgalmi szövetség elnöke.

Londonban debütált az Élménymodulok szakmai nevet viselő anyag, amelyben az utazásszervezők elvárásainak megfelelve összegyűjtöttük és kategorizáltuk a régióban elérhető idegenforgalmi lehetőségeket. Standunkat meglátogatta Katarína Bruncková, a közlekedési és építésügyi minisztérium államtitkára és Tomáš Ondrčka, az idegenforgalmi főosztály igazgatója, valamint Szlovákia londoni nagykövetségének képviselői is.

Legközelebb november végén, a lengyelországi Varsóban megrendezett nagyszabású kiállításon népszerűsítjük majd a régiót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.