2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Június 07. 17:17, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

Lionel Messi az Inter Miami-ban folytatja

Lionel Messi az Inter Miami-ban folytatja

A 35 éves csatár nem tér vissza az FC Barcelonához, ahol korábban 21 évet töltött, valamint visszautasította a szaúd-arábiai Al-Hilal csapat jövedelmező ajánlatát is.

Az argentin sztárfutballista, Lionel Messi a Paris Saint-Germain-től való távozása után aláírt a tengerentúli MLS-csapathoz, az Inter Miami-hoz. A hírről a BBC Sport portál számolt be.

A Miamival kötött szerződés állítólag olyan záradékot is tartalmaz, amely magába foglalja az olyan márkákkal való együttműködést, mint az Adidas vagy az Apple.

Messi hétszer nyerte el a világ legjobb játékosának járó Aranylabdát, és a katari vb-n elért sikere után esélyes a nyolcadikra is.

Az argentin csapatkapitány tizenhárom évesen érkezett az FC Barcelonába, ahol 2004 októberében debütált. A klubbal tíz bajnoki címet nyert, négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, és sok más trófeát is bezsebelt. 778 meccset játszott a katalánoknál, 672 gólt szerzett, 303 gólpasszt adott, és a klub egyik legendája lett. 2021-ben átigazolt a PSG-hez, ahol nagy sikereket ígértek Messi érkezése után, beleértve a BL-címet is, de mindkét kiírásban a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat. Tavaly a Real Madrid, idén a Bayern München ejtette ki őket. Messi 75 meccsen 32 gólt szerzett az összes sorozatot tekintve, amihez 35 gólpasszt is adott. Decemberben, 1986 óta első bajnoki címére vezette Argentínát, februárban pedig a FIFA 2022-es év játékosának választották.

Messinek a Miami lesz az első Európán kívüli futballcsapata, de nem lesz teljesen idegen neki a környezet, ugyanis háza már van Florida fővárosában.

Forrás: teraz.sk
Borítókép forrása: Wikimedia Commons / Hossein Zohrevand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.