2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Január 19. 10:30, kedd | Rendőrségi
Forrás: cas.sk

Lemondták a tárgyalást Sýkora megölésének ügyében

Lemondták a tárgyalást Sýkora megölésének ügyében

Pozsony I járásbírósága lemondta a tárgyalást Miroslav Sýkora megölésének ügyében, mely eredetileg január 26-ára, keddre volt tervezve.

Sýkorát, aki az ún. sýkorovcovi pozsonyi bűnügyi szervezet alapítója volt, 1997-ben gyilkolták meg. „A január 26-ára kitűzött tárgyalást a járványügyi helyzet és az abból kifolyó járványügyi előírások miatt lemondták“ – mondta a TASR-nek hétfőn Pozsony Kerületi Bíróságának szóvivője, Pavol Adamčiak. Az ügy utolsó tárgyalása 2020. szeptember 29-én volt, amikoris a Szlovák Információs Szolgálat (Slovenská informačná služba - SIS) volt igazgatója, Ivan Lexa és az ún. piťovcovia bűnügyi szervezet főnöke, Juraj Ondrejčák másnéven Piťo tanúskodtak. Ondrejčák azt mondta, Sýkora megölése bosszú volt Peter Križanovič részéről azért a golyóért, ami miatt amputálni kellett a lábát. Lexa a nyilvánosság részvétele nélkül tanúskodott, később a sajtónak elmondta, a bíróság minden kérdése a SIS belső struktúrájával és más titkos adatokkal függött össze.

Ľuboš F.-en kívül, aki a nyitrai bűnözők fejének számít, az ügyben vádlott még Marek L., Richard B., másnéven Kofola és Milan M. is. Az ügyész szerint ők ölték meg Sýkorát 1997-ben egy Bajkalská úti hotel parkolóján. A vádirat szerint Sýkora testőrrel érkezett a hotelhoz. Amint kiszálltak a kocsiból, a testőrt hátulról géppisztollyal agyonlőtték. Magát Sýkorát először három lábra mért ütéssel a földre terítették, s ő megpróbált fegyverével védekezni. A támadók ekkor azonnal kivégezték őt. A vád szerint 13 géppisztolyból leadott lövés érte Sýkorát a fején és a mellkasán. Ľuboš F. 2019-ig őrizetben volt a lévai sztriptízbárban történt 2018-as rablás miatt. Jelenleg két ügyben is vádlott, egyik a nyitrai, a másik pedig a lévai járásbíróságon zajlik, a vádak pedig rablás, személyes szabadság korlátozása és bűnrészesség. Nyitrán január 25-én, Léván pedig március 30-án lesz tárgyalása.

Címkék: gyilkosság, Sykora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.