2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. December 06. 17:31, vasárnap | Kultúra
Forrás: bratislava24.sk

Léleksimogatás: Mutatjuk, melyik színházak és mozik tartanak nyitva Pozsonyban

Léleksimogatás: Mutatjuk, melyik színházak és mozik tartanak nyitva Pozsonyban

A járvány alatt sok mindenben szenvedtünk hiányt, de a kultúrélet nélkülözése talán az egyik legégetőbb probléma.

Jó hír azonban, hogy egyes pozsonyi színházak és mozik újra megnyitották kapuikat, még ha korlátozott üzemmódban is. A folyton változó járványellenes intézkedések komoly gondokat okoznak a működtetők számára, így nem csoda, ha annak ellenére, hogy a járványügyi bizottság engedélyezte a színházak és mozik megnyitását, sok kultúrintézmény zárva maradt. Most azokat mutatjuk, amelyek a körülmények ellenére mégis szeretettel várják az érdeklődőket.

Színház

„Mivel a Szlovák Nemzeti Színház online közvetíti a darabokat, így volt alkalmam megnézni egy előadást. Kvittelem az ötletet, de össze sem lehet hasonlítani a személyes élménnyel, így amint alkalmam nyílt, azonnal elmentem színházba,” nyilatkozta a bratislava24.sk online portálnak Nora, egy állandó színházlátogató.
A Prózai társulat (Činohra) úgy oldotta meg a korlátozásokat, hogy minden második sort üresen hagyott. A darabok iránti érdeklődés hatalmas, a jegyvásárlás egyáltalán nem egyszerű dolog jelenleg, főleg a korlátozások okozta helyhiány miatt. A Szlovák Nemzeti Színház emellett továbbra is tart online előadásokat. A balettet és operát kedvelők november végén fellélegezhettek, hiszen bejelentették a másik két társulat visszatérését is, de úgy néz ki, decemberben mégsem láthatunk élő előadásokat.

„A balett és az opera továbbra is csak online-közvetítésekkel dolgozik. Meglátjuk, milyen lesz a helyzet december 20-a után, és az alapján döntünk a további előadásokról,” nyilatkozta Naďa Lazarová, a színház PR-menedzsere.
Nyitva tart az Astorka Színház is, amelynek programja december 18-ig szól.

Mozik

A kisebb mozik azonnal rárepültek a lehetőségre, a Lumiére mozi például azonnal megnyitotta kapuit, minden második szék szabad. Hozzájuk csatlakozott a Mladosť Mozi, de a Cinemax, mint az egyik legnagyobb multiplex is belengette a nyitást. A pozsonyi bevásárlóközpontokban monopóliumot élvező CinemaCity termei azonban decemberben is kongani fognak az ürességtől.
„Csütörtökön, december 10-én nyitjuk mind a 13 CineMax mozinkat, a program tele lesz várva várt alkotásokkal,” áll a multiplex nyilatkozatában.

Címkék: kultúra, mozi, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.