2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Május 13. 23:03, péntek | Világ
Forrás: NIKKEI

Leépíti orosz érdekeltségeit az ismert netes áruház

Leépíti orosz érdekeltségeit az ismert netes áruház

Az Alibaba Group komoly leépítésekbe kezdett Oroszországi vegyes vállalatában, ahonnan az alkalmazottak mintegy 40%-át bocsátották el. A hírről a Nikkei adott tájékoztatást.

Az Alibabát értelemszerűen az Ukrajna elleni agresszív katonai támadás zavarja, a morális okok mellett az üzletmenetnek sem tesz jót, hogy az ország háborúba indult szomszédja ellen. A forrás szerint nem világos, hogy lesznek-e további elbocsátások, miután az elbocsátottak egy része önként távozik, néhányan pedig elköltöznek. A jelentés szerint a leépítés a kereskedelmi részleget érintette a legsúlyosabban.

Az AliExpress Russia, az Alibaba és orosz partnerei által 2019-ben indított közös vállalkozás belföldi és határokon átnyúló tranzakciókat bonyolít le. A vállalat üzleti tevékenységének több mint háromnegyedét a határokon átnyúló eladásokból szerzi, és a világjárvány alatt az ellátási láncok soszor akadoztak.

A kínai e-kereskedelmi óriást egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 10:04, kedd | Világ

Oroszország figyelmeztette az USA-t

Moszkva azt üzente Washingtonnak, hogy ha rövid időn belül nem állnak le az ukránok felfegyverzésével, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

2022. Május 16. 10:34, hétfő | Világ

Tudomány: sikerült életet csempészni egy ember szemébe a halálát követően

Egyszerre félelmetes és csodálatos sikert aratott egy amerikai kutatócsoport, amelynek sikerült érzékelhető jeleket mérnie egy elhunyt páciens retinasejtjeiben.

2022. Május 16. 10:10, hétfő | Világ

ISW: Az orosz erők állítólag feladták az ukrán csapatok bekerítésének tervét

Az orosz hadsereg inkább Szjevjerodonyeck városának elfoglalására összpontosít a továbbiakban.

2022. Május 14. 04:58, szombat | Világ

Ezen a napon: május 14. • Aláírják a Varsói Szerződést

Nem egy klasszikus, eseménydús napról van szó, ha május 14-t emlegetjük, mi mégis megpróbáljuk összeszedni a történelem legérdekesebb, mai napra datálható eseményeit.