2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Június 30. 17:50, csütörtök | Kzélet
Forrás: újszó.com

Közép-Szlovákiában az ivóvízhasználat-korlátozás bevezetését fontolgatják

Közép-Szlovákiában az ivóvízhasználat-korlátozás bevezetését fontolgatják

Az ivóvízhasználat átmeneti korlátozására szólított fel a Közép-szlovákiai Vízszolgáltató Társaság (StVPS), derül ki az ÚjSzó cikkéből.

Ez elsősorban a kertek, a pázsitok, a játszóterek és a zöldövezetek öntözésére érvényes, de tilos az autómosás és a közterületek locsolása is. Kivételt csak azok a gépkocsik jelentenek, amelyeket gyógyászati használatra üzemeltetnek. A medencék tulajdonosai is tiltást kaptak, az elkövetkező napokban ők sem cserélhetnek vizet.

A felhívás a következő településeket érinti: Mezőköz (Medzibrod), Benesháza (Beňuš), Feketebalog (Čierny Balog), Baracka (Braväcovo), Jecenye (Jasenie), Garampéteri (Predajná), Garamnémetfalva (Nemecká), Koháryháza (Pohorelá), Garamszécs (Polomka), Ágostonlak (Závadka nad Hronom), Vacok (Bacúch), Erdőbádony (Badín), Garamszeg (Hronsek), Farkaspetőfalva (Vlkanová), Póráz (Povrazník), Pónik (Poniky), Oróc (Oravce), Zólyommócsa (Môlča), Libetbánya (Ľubietová), Lucatő (Lučatín), Horhát (Hrochoť), Dubravica és Alsómicsinye (Dolná Mičiná).

Forrás: újszó.com

Címkék: ivóvíz, korlátozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.