2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Augusztus 23. 14:59, kedd | Sport
Forrás: samorin.sk • Fotók: K.Scholtz

Korda Gyuri bácsi Reptér című dalával ünnepelt az STK Somorja

Korda Gyuri bácsi Reptér című dalával ünnepelt az STK Somorja

A Somorjai STK futballklub ismét legyőzte nagy riválisát, a Komáromot. A mérkőzésre közel ezer ember volt kíváncsi, Szolgai Máté pedig góllal, és ezzel a három pont otthon tartásával köszönte ezt meg a hazaiaknak.

Óriási küzdelmet hozott a csallóközi rangadó. A somorjai srácok nem ismertek elveszett labdát, száztíz százalékra égtek. Már az első félidőben jobbak voltunk, de gólt nem sikerült szereznünk. A fordulás után a komáromi Bayemi kegyetlenül letalpalta csapatkapitányunkat Nagy Pétert és kiállította őt a játékvezető. Az emberelőnyt a 64. percben Szolgai Máté használta ki. Samo Petráš kapus vezetésével remekül működött a védelmünk, ha Lukas Leginus felvette volna a góllövő cipőjét, akkor ma mesterhármast érhetett volna el.

Óriási volt a somorjaiak öröme, amikor a játékvezető lefújta a találkozót. Három év után sikerült ismét hazai pályán legyőzniük az örök riválist. A mindent eldöntő gól Szolgai Máté szerezte. ,,A pályafutásom egyik legfontosabb gólját lőttem. Elsősorban azonban a csapat sikerének örülök. Mindenki a maximumot adta ki magából. Agresszív találkozó volt, mindkét csapat mindent beletett. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kijöttek. Remélem, legközelebb még többen lesznek a Pomléba,” nyilatkozta Máté.

A találkozó után Korda Gyuri bácsi is megérkezett Somorja. Pontosan a Reptér című száma, melyre a kék – fehér focisták az öltözőben táncra perdültek. ,,Nagyon nagy az öröm, a boldogság. Egész héten vártuk a presztízsmeccset, melyet végül sikerült megnyernünk. Jobbak voltunk, megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. A Somorja a Csallóköz királya,” mondta jókedvűen az STK csapatkapitánya Nagy Péter, akinek a lábán ott díszelgett véraláfutás Bayemi durva szabálytalansága után.

Foto: KFC, Somorja Város

STK Somorja – Komárom 1:0 (0:0)

Gól: 64.Szolgai

STK Somorja: Petráš – Kachút (73.Pančík), Mjarič – Bjekič, Dobranskij, Bahi – Leginus, Nagy (78.Baez), Szolgai (86.Jaroš), Moumou (78.Bögi) – Szabó, Csóka (86.Badje).

Nézőszám: 860.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.