2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Május 13. 23:55, péntek | Kzélet
Forrás: Dobré Noviny

Komoly pénzösszeggel motiválná az állam a tanulmányait itthon folytató érettségizőket

Komoly pénzösszeggel motiválná az állam a tanulmányait itthon folytató érettségizőket

Az ÚjSzó cikke szerint az Oktatási tárca egy 9000 eurós motivációval marasztalná a végzős diákokat. Nem kell azonban túlságosan felkapni a fejünket, nem mindenkinek jár a szép kis summa.

A tárca így szeretné elkerülni, hogy a legjobb diákok külföldön tanuljanak tovább. A szóban forgó 9000 euró ugyanis egy ösztöndíj, amelyet a tavalyi év során 1400 diáknak ítéltek oda. A csomagra azok pályázhatnak, akik érettségi vizsga letételével fejezték be középiskolai tanulmányaikat.

További előfeltétel, hogy a pályázó egy szlovákiai székhelyű egyetem nappali tagozatos, alapszakos vagy kombinált alap- és mesterszakos képzésre iratkozzon be.

2022-ben az ösztöndíjat hallgatók két csoportja kaphatja meg. Ezren a legtehetségesebb, tanulmányi előmenetelük alapján kiváló minősítéssel érettségizettek közül részesülhetnek a juttatásban, ezenfelül négyszáz hátrányos helyzetű diák is jogosult a 9000 eurós támogatásra - írja az ÚjSzó cikke.

Jelentkezni a stipendia.portalvs.sk weboldalon lehet, egészen a határidő lezártáig, 2022. május 31-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 10:52, hétfő | Kzélet

Továbbra is három hónap késést tolerálnak a műszaki és emissziós ellenőrzéseknél

Érvényben marad az eddigi, három hónapos haladék a gépkocsik műszaki és emissziós vizsgálatát illetően. (STK)

2022. Május 11. 21:35, szerda | Kzélet

Matovič még mindig nem fizette be a kiszabott bírságot, fellebbezni akar

Igor Matovič pénzügyminiszter egyelőre nem fizette be azt a 250 euróra rúgó büntetést, amelyet a Pozsonyi Közegészségügyi Hivatal a járványügyi rendeletek megszegéséért rótt ki rá.

2022. Május 08. 10:07, vasárnap | Kzélet

Ma minden zárva

Még 2017-ben fogadták el az államünnepekre és az egyéb ünnepekre vonatkozó boltzárat. Ennek értelmében ma, azaz május 8-án is szinte minden zárva tart.

2022. Május 06. 13:00, péntek | Kzélet

Érkezik a 13. havi nyugdíj

A teljes összeg kiküldésére júliusban kerül sor. A kormány célja, hogy valamelyest enyhítse a magas infláció okozta emelkedő megélhetési költségek terhét.